BEYNİN ?BEYİNLERİ? İSTANBUL?DA BULUŞUYOR!

3. Acıbadem Gamma Knife Sempozyumu?nda Türkiye?den ve farklı ülkelerden gelen uzmanlar, beyin hastalıklarının ve tümörlerinin tedavisindeki son yenilikleri konuşacak?

Sağlık 29.03.2018 10:51:12 0
BEYNİN ?BEYİNLERİ? İSTANBUL?DA BULUŞUYOR!

İnsan vücudunun en özgün ve komplike organı olan beyin hala bilinmeyenlerle dolu, incelenmesi ve anlaşılması güç, nakli mümkün olmayan bir organ. Bilim insanları yıllardır büyük bir uğraşıyla beynin sırlarını ortaya koymaya çalışıyor. Beyin dokusunun birçok hastalığı içinde ise en karmaşık, en zorlu düşman; kanser ve tümörler! Bu tümörlerin karmaşıklığını sadece sayılarından bile anlamak mümkün; zira 120’den fazla beyin tümörü olduğu biliniyor.

Acıbadem Sağlık Grubu, ‘beynin beyinleri’ni İstanbul’da bir araya getiriyor! Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan geleneksel Acıbadem Gamma Knife Sempozyumu’nda, beyin hastalıkları tedavisinde çığır açan, dünyada 50 yıldır kullanılmakta olan ‘Gamma Knife’ teknolojisinin dünyada ve Türkiye’de geldiği nokta ele alınacak.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nin katkılarıyla 31 Mart 2018, Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışından bilim adamları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek zirve; Gamma Knife teknolojisini 20 yıl önce Türkiye’ye getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi’nin duayeni Prof. Dr. Necmettin Pamir’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Beyin cerrahisine emek vermiş çeşitli üniversitelerden uzmanlarla gün boyu bu gizemli ve en karmaşık organımızın tedavisindeki son yenilikler değerlendirilecek.

 

Cleveland Clinic’den Prof. Dr. Lilyana Angelov katılıyor

 

Özellikle kötü huylu beyin tümörleri konusunda tedavi yaklaşımlarıyla bilinen bir beyin cerrahı olan Prof. Dr. Lilyana Angelov ile İngiltere’de Gamma Knife yöntemine emek vermiş Medikal Fizik Uzmanı Dr. Alexis Dimitriadis de toplantıda en yeni gelişmeleri anlatacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00