BEYOĞLU ZABITASINDAN TÜRKİYE`DE BİR İLK

Şehir trafiğine alternatif olarak üretilen ve tüm dünyada büyük bir akım oluşturan kendinden dengeli elektrikli ?Tekteker?leri Türkiye?de ilk defa Beyoğlu Belediyesi Zabıtası kullanmaya başladı.

20.10.2015 13:00:38 0
BEYOĞLU ZABITASINDAN TÜRKİYE`DE BİR İLK

Şehir trafiğine alternatif olarak üretilen ve tüm dünyada büyük bir akım oluşturan kendinden dengeli elektrikli “Tekteker”leri Türkiye’de ilk defa Beyoğlu Belediyesi Zabıtası kullanmaya başladı.

Bugüne kadar birçok teknolojik yeniliğe öncülük eden Beyoğlu Belediyesi, halka hizmeti daha hızlı ve daha pratik hale getirmek amacıyla dünyada yeni bir akım haline gelen elektrikli Tekteker’i kullanan ilk belediye oldu. Beyoğlu Belediyesi Zabıtası yürüme mesafesindeki olaylara bu sayede daha hızlı müdahale edebilecek, vatandaşların arasında daha sık dolaşarak problemleri ve istekleri zamanında karşılayabilecek.

TEKNOLOJİYE DÜNYAYA AYAK UYDURMAYA DEVAM EDİYORUZ

Jiroskop teknolojisi ile çalışan Gingerların tek teker versiyonu olan “Tekteker” artık Beyoğlu Belediyesi zabıtası tarafından İstiklal Caddesi’nde kullanılacak. İngiltere merkezli Project42 firması tarafından kısa süre önce Türkiye’de yabancı sermaye ile kurulan Project42 Limited Şirketi ile Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen proje kapsamında zabıtalar, İstiklal Caddesi’nde artık Tekteker olaylara anında müdahale edebilecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu halkının huzurunun sağlanmasında zabıtaların çok kritik vazifeler yaptığını belirterek şunları söyledi: “Zabıtalarımız, bizim gizli kahramanlarımız. Şimdi bu kahramanlarımızın ayaklarını yerden kesmek ve daha süratli olarak vatandaşa ulaşmasını sağlamak için teknolojiye ayak uydurduk ve Tekteker’i ilk olarak Türkiye’de kullanan kurum olduk. Cihaz pratik ve adeta çanta gibi taşınabiliyor. Beyoğlu’nun dar sokaklarına tam uyum sağlayacak nitelikte. Bu araçlarla birlikte, zabıtalarımız, görevlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirecektir.”

ZABITALARA YOĞUN İLGİ

Tekteker’i Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kullanan Beyoğlu Belediyesi zabıtasına vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Durdurup ne olduğunu soran vatandaşlara zabıtalar bu yeni teknolojiyi anlatmaya çalışıyorlar. Zabıtalar Tektekeri kullanırken yer kaplamadığı için insanların arasından adeta süzülerek geçebiliyor.

HIZLI ŞARJ ÖZELLİĞİ VAR

Tekteker, hızlı şarj edilmesi, uzun mesafe gidebilmesi ve bisiklet hızına çıkabilmesi gibi özellikleri ile de dikkat çekerken, sıfır emisyon ve çevre dostu olma özelliği ile de tercih ediliyor. Hem çevre dostu hem de ekonomik olan elektrikli Tekteker şehir trafiğine alternatif olarak tasarlandı. Tekteker modeline göre ortalama 400-1.000 Watt motoru bulunuyor. İçindeki Jiroskop teknoloji ile çalıştığı ve hızlandığı sürece kendisini dengede tutuyor. 

is2-005.jpg

ZABITALARA YOĞUN İLGİ

Tekteker’i Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kullanan zabıta memurlarına vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Durdurup ne olduğunu soran vatandaşlara zabıtalar bu yeni teknolojiyi anlatmaya çalışıyorlar. Zabıtalar Tektekeri kullanırken yer kaplamadığı için insanların arasından adeta süzülerek geçebiliyor.

is1-001.jpg

ARTUKLU HABER AJANSI


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30