BEYZA DURMAZ : "TÜRKİYE MÜZİK SEKTÖRÜ, KISIR BİR DÖNGÜDE"

Müzik platformu, Müzikten Haberler ve Oydar`da sanatçılarla özel röportajlar gerçekleştiren sanatçı iletişim danışmanı Şehnaz Gül, on yıl aradan sonra müzik dünyasına "Olan Var Olmayan Var" şarkısı ile hızlı bir dönüş yapan, başarılı müzisyen Beyza Durm

Magazin 2.03.2016 17:44:50 0
 BEYZA DURMAZ :
 Müzik  platformu, Müzikten Haberler ve Oydar'da sanatçılarla özel röportajlar gerçekleştiren sanatçı iletişim danışmanı Şehnaz Gül, on yıl aradan sonra müzik dünyasına "Olan Var Olmayan Var" şarkısı ile hızlı bir dönüş yapan, başarılı müzisyen Beyza Durmaz ile röportaj gerçekleştirdi.
 
 Şehnaz Gül, ilk olarak müzik piyasasına 2005 yılında "Koku" isimli şarkısıyla "merhaba" diyen Beyza Durmaz'a  o yıldan bu yana müzik piyasasını değerlendirecek olursa düşüncelerinin neler olduğunu sordu.
 
"RADYO ve MÜZİK KANALLARINDA SENELERDİR AYNI 10 İSİM DÖNÜYOR"
 
 Bu soruya karşılık Beyza Durmaz, "Türkiye müzik sektörü bence kısır bir döngüye girmiş durumda.Aynı söz yazarlarının, bestecilerin, aynı aranjörlerin çalışmaları evrilip çevrilip farklı isimlerde karşımıza çıkıyor.Şarkıcıların çok araştırmacı olduğunu düşünmüyorum, riske girmemek için daha önce çalıştıkları kişilerle daha önce yaptıkları şarkıların benzerlerini ısıtıp ısıtıp piyasaya sunuyorlar. Herkesin farklı tarzları denemesi, yeni isimlere şans vermesi, riske girmesi gerekiyor ki müzikçeşitlensin ve bi rçok kişinin önü açılsın. Bu durumda tabi ki radyo ve televizyonların da payı büyük. Bir müzik markete girdiğinizde yüzlerce farklı albüm ve isim görüyorsunuz, kim bilir aralarında ne güzel işler var fakat radyo ve müzik kanallarında senelerdir aynı 10 isim dönüyor." cevabını verdi.
 
 
"ŞARKIMIN KİTLELERE ULAŞMASINDA TARAFTARLARIN PAYI BÜYÜK"
 
 Ali Cem Çehreli ile birlikte yaptıkları "Olan var olmayan var" şarkısını yaparken, aynı zamanda takım taraftarlarının da şarkıyı bu kadar çok sahipleneceğini ön görerek mi yaptınız sorusuna ise ; "Şarkıyı yaparken, takım taraftarları aklımızın ucundan bile geçmemişti ki çok fazla futbolla alakalı insanlar da değiliz. Bu durum sonradan tabi ki çok büyük sürpriz oldu. Şarkının büyük kitlelere ulaşmasında futbol taraftarlarının çok büyük payı oldu. Hala her maç öncesi ve sonrası şarkımız paylaşılmaya devam ediyor." yanıtını verdi.
 
ARTUKLU HABER AJANSI
 

24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22