Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın daveti üzerine Mardin’e gelen Bilal Erdoğan” MAÜ Rektörlük binasında bulunan Atatürk Kültür Merkezinde “Kişilik ve Karakter İnşasında Öğretmenin Rolü” konulu çalıştayın açış paneline katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İmam Hatip Okullarının Kuruluşu ve Gelişimi adlı video gösterimi ile başlayan program, eğitim camiası tarafından büyük ilgi gördü.Mardin Artuklu Üniversitesi, Eğitime Destek Platformu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kişilik ve Karakter İnşasında Öğretmenin Rolü-Gelecek İçin Bugünün Sorumlulukları" konulu çalıştay tertip edildi.
Açış panelini; İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, konuşmacı ve moderatör olan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül yaptı.
Eğitime Destek Platformu’nun; milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirme vizyonuyla, STK'larla devlet kurumları arasında ortak koordinasyon ve işbirliği ile eğitimdeki nitelik ve kalitenin artırılması misyonunu kendisine şiar edinmiş bir platform olduğunu ifade ederek konuşmalarına başlayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,
“Temel hedefimiz gençlerimizin topluma faydalı, manevi değerleri önemseyen, ahlaki donanıma sahip fertler olmaları için devlet okullarını destekleyecek tutumlar geliştirmektir. Bu minvalde yaklaşık 8 yıldır EDP’nin tüm Türkiye’de ve de Mardin de oldukça olumlu ve sonuç alıcı işler gerçekleştiren bir sivil toplum platformu olduğunu söylemek mümkün. Bugünkü panelimiz ile 1,5 günlük atölye çalışmalarından oluşan programın, EDP’nin öğretmenlerimizle ilgili bir tecrübe paylaşımı fikrinden neşet etti. Bu fikri hem üniversite hem de milli eğitim müdürlüğümüzle olgunlaştırıp, projelendirdikten sonra uygulama aşamasına geçtik. Bu çalışmada temel amacımız öğretmenlerimizin öğrencilerimizin kişilik ve karakter gelişimindeki rollerine dair tecrübe paylaşımı yapmalarını sağlayacak, bu konudaki farkındalığı artıracak bir ortam oluşturmaktır.” şeklinde konuşarak “aklı selim, kalbi selim, zevki selim sahibi bir gençlik yetiştirmek” ilkeleri ile hareket ettiklerini ifade etti.
Açış panelinde “Gelecek için Bugünün Sorumlulukları” konu başlığı altında sunumunu gerçekleştiren İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve EDP Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan konuşmalarına, gençlerin geleceği için kaygı duyan, bu kaygıyı öğrencilere yansıtan ve eğitim hayatına iz bırakan öğretmenlere ihtiyaç duyduklarını belirterek başladı.
Erdoğan, gençlerin geleceğini kendine dert eden öğretmenlere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocukların geleceğini kendine dert eden öğretmenlerimiz olmalı. Edindiği tecrübeleri kendi ülkesinin gençlerine aktaran, gençlerin gelişimine, milletinin istifadesine ve toplumun faydasına sunan öğretmenlerimiz olmalı. Ancak idealist öğretmenlerimiz eğitimde iz bırakırlar.” dedi.
Gençlerin kendilerine, ‘ben milletime, ümmetime nasıl hizmet edebilirim?’ sorusunu sorarak maişet duygusundan sıyrılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan,
“Batı paradigmasında büyüyen çocuk maalesef en düşük bilinç düzeyinde yetişiyor ve maişet kaygısı ile büyüyor. Ne ülkesine ne insanına, ne ümmetine bir faydası aslında olmuyor. Kapitalist paradigma içerisinde yaşayan insanın gerçek anlamda insanı sevmesi ise çok zor. İnsanlığa ve topluma faydalı olması ve hayatını buna adaması çok zor. Ama bizim ümmet ve iman paradigmasında yetişen kişiler, gerçekten insanları sevebiliyor. Gerçekten ümmeti için toplumu için dertli olabiliyor. İş te o akademik başarısı olan çocuklarımızı bu dert ile yetiştirebilirsek Allah’ın izniyle bu ülke ve toplum kalkınır.” dedi.
Öğretmenlerin ve eğitimcilerin destekçisi olmak ve onların motivasyonunu arttırmak için çabalayan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade eden Erdoğan, eğitimin sınıfta başlayıp sınıfta bitmediğini ve sınıf dışında da öğrencilerin hayatlarına temas edebilmenin peşinde olduklarını söyledi.
Program, açış panelinin ardından Medeniyet Tasavvuru Okul Direktörü Yazar Yusuf Kaplan’ın ‘Eğitimde Çıkış Yolu: Akıl Kalp ve Ruhun Harekete Geçirilmesi’ konulu konferansı ile devam etti.
Programın ardından katılımcılara kitap takdim edildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN