Bilgisayar toplamanın en kolay yolu

Dijital çağın vazgeçilmezleri arasına adını çoktan yazdıran bilgisayarlara hayatın her alanında ihtiyaç duyuluyor. Her geçen gün gelişimini sürdüren teknolojinin de etkisiyle yükselişini sürdüren bu zeki araçlar, ihtiyaçları ve beklentileri şekillendirirk

Teknoloji 5.03.2018 09:32:36 0
Bilgisayar toplamanın en kolay yolu

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarlar, her geçen gün gelişme kaydeden teknolojinin etkisiyle beklentilerimizi ve kullanım amaçlarımızı şekillendiriyor. İş, günlük ya da oyunlarla keyifli vakit geçirmek amacıyla tercih ettiğimiz bilgisayarların tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilmesi için sıfırdan toplanması akılcı bir yol olarak göze çarpıyor olsa da tüm bilgisayar bileşenlerinin teknik özelliklerine hakim olabilmek hiç de kolay değil.

 

İşte incehesap.com’un geliştirdiği PC Toplama Sihirbazı tüm bu problemleri ortadan kaldırarak, ihtiyaç duyulan en uygun bilgisayarın kolaylıkla oluşturulmasına fırsat tanıyor.

 

Dijital çağın vazgeçilmezleri arasına adını çoktan yazdıran bilgisayarlara hayatın her alanında ihtiyaç duyuluyor. Her geçen gün gelişimini sürdüren teknolojinin de etkisiyle yükselişini sürdüren bu zeki araçlar, ihtiyaçları ve beklentileri şekillendirirken kullanım alanlarını da çeşitlendirmeyi ihmal etmiyor. Hal böyle olunca tüm isteklerinin tek bir bilgisayarda toplanmasını isteyen kullanıcıların imdadına toplama bilgisayarlar yetişiyor. Ancak bilgisayar toplarken tüm bileşenleri gelişigüzel bir araya getirmenin yeterli olmadığını belirten teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com, işe kullanım alışkanlıklarının gözden geçirilerek başlanması gerektiğini vurguluyor. Masaüstü bilgisayara günlük kullanım mı, iş amaçlı mı ya da bilgisayar oyunlarını sıklıkla oynamak için mi ihtiyaç duyulduğunun kararı verildikten sonra toplanacak bilgisayarın segmenti de belirlenmiş oluyor.

 

Belirlenen segmentin ardından kasa, soğutma sistemi, ekran kartı, RAM, anakart, monitör, işlemci gibi bileşenler arasından birbirine uyumlu parçaların seçilmesi ise uzmanlık isteyen ve hassas bir nokta olarak göze çarpıyor. Bu noktada, tüm bunları kullanıcıların yerine düşünen akıllı robotun devreye girdiği incehesap.com PC Toplama Sihirbazı, ihtiyaç duyulan en uygun bilgisayarın kolaylıkla oluşturulmasına fırsat tanıyor.

 

İhtiyaca en uygun bilgisayar toplamanın yolu

 

Sihirbazda yer alan işlemci ve anakartların pin uyumları ile destekledikleri altyapı teknolojilerinin senkronize olarak ilerlediği bu hassas sistemde anakartların desteklediği RAM kapasitelerine göre RAM seçilebiliyor ve buna bağlı olarak anakart, RAM ve slot desteğine göre RAM eklenebiliyor. Ekran kartı seçiminin yapılmasının ardından sistem robotu seçilen ekran kartına uyumlu kasa ve power supply’leri listeleyerek uyumsuz olanları otomatik olarak devre dışı bırakıyor. Sabit Disk, SSD, mSata ve CD sürücü seçildikten sonra bu kategorideki ürünlerin adet artırımları yine anakartın Sata desteğine göre ayarlanmış durumda bulunuyor.

 

Monitör de seçilen ekran kartının sağladığı görüntü desteğine göre listeleniyor. Bu şekilde kullanıcılar, seçtikleri ekran kartı ile monitörlerini sorunsuz olarak çalıştırabiliyor. Kasa seçimlerinde ise belirlenen anakart ve ekran kartı modellerine göre filtreleme gerçekleşiyor. power supply olan kasalarda ekran kartı ve sistemin desteklediği minimum watt değerine göre listelenme yapılıyor. İşlemci soğutucularda da yine işlemcilere uygun soğutucular listeleniyor.

 

Gamer’lara özel robot

İncehesap.com PC Toplama Sihirbazı’nda oyuncular için özel olarak geliştirilmiş “Gaming PC Toplama” seçeneği de bulunuyor. Oyuncu bilgisayarı toplamayı amaçlayan kullanıcılar için düşünülen bu seçenekle anakarttan ekran kartına, işlemciden RAM’e, klavyeden mouse’a, kulaklıktan diğer ekipmanlara kadar sadece Gaming ürünleri listeleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00