BİNALİ YILDIRIM ÖLÜMÜNÜN 20.YILDÖNÜMÜNDE BARIŞ MANÇO`NUN EVİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, aramızdan ayrılışının 20. Yılında 7?den 77?ye herkesin sevgiyle andığı Barış Manço?nun Moda?daki evini ziyaret etti.

1.02.2019 19:43:44 0
BİNALİ YILDIRIM ÖLÜMÜNÜN 20.YILDÖNÜMÜNDE BARIŞ MANÇO`NUN EVİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, aramızdan ayrılışının 20. Yılında 7’den 77’ye herkesin sevgiyle andığı Barış Manço’nun Moda’daki evini ziyaret etti.

 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, aramızdan ayrılışının 20. Yılında 7’den 77’ye herkesin sevgiyle andığı Barış Manço’nun Moda’daki evini ziyaret etti. Müze ziyaretinde Yıldırım’a, Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve oğlu Batıkan Manço eşlik etti. Yıldırım ve aile daha sonra bahçede çay içerek sohbet etti. Yıldırım, “. İçin rahat olsun Barış Abi. Senin ‘adam olacak çocuklar’ın büyüdü ve bu ülkeyi çok seviyorlar. Bol bol sebze yiyorlar ve dişlerini fırçalıyorlar” dedi

 

İSTANBUL - Ölümünün 20. Yılında 7’den 77’ye herkesin sevgilisi olan Barış Manço’nun müzeye çevirilen Moda’daki evini ziyaret eden TBMM Başkanı ve İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım burada duygulu anlar yaşadı. Yıldırım’ı, Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve oğlu Batıkan Manço karşıladı. Aile ile birlikte müzenin tamamını gezen ve Lale Manço’dan bilgi alan Yıldırım, burada yarım saatten fazla kaldı. İnsani duyguları çok yüksek olan Barış Manço’nun sadece yeri doldurulamaz bir sanatçı değil, İstanbul’un ve Kadıköy’ün efsanelerinden olduğunu anlatan Yıldırım, “Türkiye’yi yıllarca dünyanın dört bir tarafında güler yüzü ve ismi gibi barışçı tarzıyla muazzam temsil etti. Kendisine minnettarız. Geleceğin çocuklara bağlı olduğunu çok iyi biliyordu. Bugün ülkemizi ileri götüren lokomotif nesilde sayısız ‘Barış Abi’ hayranı vardır. Allah 7’den 77’ye hepimize bu kadar sevilmeyi, sayılmayı, hafızalarda kalmayı nasip etsin. İçin rahat olsun Barış Abi. Senin ‘adam olacak çocuklar’ın büyüdü ve bu ülkeyi çok seviyorlar. Ayrıca hep tembih ettiğin gibi bol bol sebze yiyorlar ve yatmadan önce dişlerini mutlaka fırçalıyorlar” dedi.

 

Hastanede bir yakını tedavi görmesine rağmen, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı karşılamaya gelen Lale Manço, müze gezisinin ardından Binali Yıldırım ile bahçede çay içti. Duygulu anlar yaşayan Manço, Meclis Başkanı Yıldırım’a, ‘Barış Manço boyama kitabı’ hediye etti.

 

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, cuma namazını kıldığı Ümraniye'de vatandaşlara önemli mesajlar verdi. 12 bin kişinin çalıştığı İmes Sanayi Sitesi Camisi'nde namazını kıldı. Avludan camiye kadar olan 40 metrelik mesafeyi vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle yaklaşık 1 saatte yürüyebilen Yıldırım, bir öğrenciye pazartesi günü okulların açıldığını hatırlatarak şakalaştı. Namazdan sonra İMES esnafı ile yemekte buluşan Yıldırım, İMES’in 15 yılda tamamlandığını ifade etti. İMES’in İstanbul’un ilk organize sanayi kuruluşu olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Burası bir yönüyle diğerlerine örnektir. 1971’de kooperatif olarak kuruldu. Haliç’in iki yakasındaki üreticilerin bir araya getirilmesi için atılan adımdı. O dönem siyasi istikrar yoktu. Ekonomi kötüydü. Eğer ülkede güçlü güven veren bir siyasi irade olsaydı 15 yılda yapılan bu sanayi sitesi 2-3 yılda tamamlanabilirdi. Biliyorsunuz ben İTÜ’lüyüm. Erbakan Hocamız da İTÜ’lüdür. Buranın temelini kendileri attı. Bir diğer İTÜ’lü Turgut Özal da açtı. Bu memlekete güzel işler yaptılar. 1150 firma burada faaliyet gösteriyor.  12 bin kişi çalışıyor. Dünya ile rekabetimizde en önemli güvencesiniz. Üretmeyen ülke sürdürülebilir şekilde kalkınamaz. İstanbul’dan 4 saatlik uçuş süresiyle 56 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. Bu ekonomik anlamda 30 trilyon dolarlık bir pazara erişim demektir. İstanbul ve Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkacağız” açıklamasını yaptı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00