BİR İYİLİK YAP ÇÖPE AT !

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen BİYÇA Projesi Sevgi Eli izcilik Kulübü tarafından uygula

Gündem 19.10.2013 00:52:08 0
BİR İYİLİK YAP ÇÖPE AT !

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen BİYÇA Projesi Sevgi Eli izcilik Kulübü tarafından uygulamaya konuldu.

  Amacı ilkokul düzeyindeki gençlere çevre bilinci oluşturarak çevresindeki insanların çöplerini çöp kutularına atmalarını sağlamak olan BİYÇA, ilk etkinliğinde ‘Çevre Kirliliği’ konusunda atölye çalışmaları  yapılarak çevre bilinci oluşturulması için önemli çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

Bir İyilik Yap, Çöpe At! Projesi, uluslararası bir proje olup dört farklı etkinlik ve bir Kitlesel Çevre Hareketi’nden meydana gelmektedir. Planlanan etkinlikler ‘ Çevre Kirliliği’ (9 Mayıs), ‘Çevresel Atıklar’(15 Mayıs), ‘Geri Dönüşüm’(27 Mayıs) ve ‘Çöp Kutuları’(29 Mayıs) konularını temel almaktadır. Ortak ülke olan Polonya’ya da ziyaret gerçekleştirilecek olup, Türkiye’deki faaliyetlerden bahsedilecek ve Kitlesel Çevre Hareketi’ne destek istenilecektir.  Projemizin son aşamasında Kitlesel Çevre Hareketi (KÇH) 17 Ağustos günü hayata geçirildi.

Türkiye genelinde çevre ve doğal yaşama duyarlı bütün STK’lar tarafından desteklenen Polonya merkez olmak üzere Avrupa’daki diğer ülkelerle de iletişime geçerek Dünya genelinde Kitlesel Çevre Harekatı’nı organize edildiği proje ile  Belirlenen günde gönüllü aktivistler sokaklara çıkarak bir gün boyunca karşısına çıkan çöpleri çöp kutusuna atarak ve Toplumun etkinliğe katılmasına teşvik edilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülecek.

  Proje Koçu ve aktif-İz Gençlik Topluluğu Başkanı Ümit YARDIM “ Aslında bütün sosyal bireyler çevresel atıklarını çöp kutusuna atarsa dünyanın temizlenmesinin yanı sıra gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre miras bırakılabilecektir.” diyerek Kitlesel Çevre Hareketi’ne dikkat çekiyor.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00