BİRİN, KAMUSEN`İ ZİYARET ETTİ

MHP Ankara Milletvekili Aday Adayı Kazım Birin, Türk Kamu Sen Genel Merkezi`ni ziyaret ederek Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştü.

3.04.2015 13:20:56 0
BİRİN, KAMUSEN`İ ZİYARET ETTİ

MHP Ankara Milletvekili Aday Adayı Kazım Birin, hükümetin yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik sosyal yardımları ‘’seçim öncesi’’ hatırlamasını eleştirdi. Birin, ‘’Seçim öncesi ulufe dağıtır gibi vatandaşlara sosyal yardımda bulunmak Türk milletinin haysiyetiyle oynamak anlamına gelir.’’ açıklamasında bulundu. Sosyal yardımların bir yıla yayılması gerektiğinin altını çizen Birin, Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda uzun yıllar görev yapmış bir bürokrat olarak şunları söyledi: ‘’Hükümetin yaklaşan seçim öncesi sosyal yardımları artırdığını görüyoruz. Burada yapılan yardıma muhtaç vatandaşlara devlet olarak sahip çıkmaktan öte onların oylarını almaya yönelik bir seçim çalışmasıdır. Ne yazık ki bu durum hem devlet kaynağının doğru kullanılmamasını hem de yardıma muhtaç vatandaşların bu durumunun suistimal edilmesine anlamını taşımaktadır.‘’ Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için öncelikle doğru bir fizibilite çalışmasının yapılması gerektiğine vurgu yapan Birin, ‘’Siz bunu alel acele seçim yatırımı gibi yaparsanız bu doğru olmaz. Vatandaşı da mağdur etmiş olursunuz’’ dedi. Sosyal yardımlaşmanın toplumda çok hassas bir konu olduğunu belirten Birin, ‘’Ulufe dağıtır gibi bunu dağıtmak Türk milletinin haysiyetiyle oynamak anlamına gelir. Bu yardımları böyle yapmak yerine MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi olan Hilal Kart’ın devreye sokulması gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu kart sayesinde gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaşmış olur, onların da hassasiyeti gözetilerek ulaştırılmış olunur.’’ diye konuştu.

BİRİN, KAMUSEN'İ ZİYARET ETTİ

Bu arada MHP Ankara Milletvekili Aday Adayı Kazım Birin, Türk Kamu Sen Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkanı İsmail Koncuk ile görüştü. Görüşmede, Koncuk, Birin'e milletvekili adaylığı konusunda başarılar dileyerek hafta sonu yapacakları konfederasyon etkinliğine davet etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04