BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNDE AMASYA TANITILDI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda OKA, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği?nin organizatörlüğünde, Birleşik Arap Emirliklerinin Abu Dabi ve Al Ain bölgelerinde 16-17 Kasım tari

23.11.2015 20:18:05 0
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNDE AMASYA TANITILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmekte olan Vali İ. Halil Çomaktekin, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda OKA, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği’nin organizatörlüğünde, Birleşik Arap Emirliklerinin Abu Dabi ve Al Ain bölgelerinde 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen turizm çalıştayı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Amasya’yı temsilen OKA Amasya İl Koordinatörü Erdin Güden ile Harşena Otel ve Başlangıç Tur firması sahibi İsmet Abay’ın katıldığı çalıştayda ayrıca THY Samsun Bölge Müdürü M. Ali Akoğlan, bölgemizde faaliyet gösteren turizm acenteleri ve Birleşik Arap Emirliklerinden yetkililer yer aldı.

THY Samsun Bölge Müdürü M. Ali Akoğlan çalıştayda yaptığı konuşmada “Samsun ve Amasya illeri olarak Ortadoğu pazarından hak ettiğimiz payı alabilmek adına aktif turizm politikası kapsamında çalışmalar başlattık. Birleşik Arap Emirliği’nde Doğu Karadeniz Bölgesi’ne çalışan ve bu pazara yeni girmek isteyen söz sahibi acente ve tur operatörleri ile iş geliştirme görüşmeleri kapsamında Samsun’daki otelciler ve acentecileri iş ortakları ile buluşturduk” dedi.

Bölgemiz adına programa katılan bir diğer isim olan Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş da, “Yaklaşık 70 profesyonel turizm şirketleri ile yapılan görüşmelerde, yeni Pazar arayışında olan ve bölgesinde Karadeniz’in farklı bölgelerini öne çıkarmak isteyen turizmcilerle bir araya geldik. Orta Karadeniz bölge tanıtımını gerçekleştirdik. Bölgenin geçmiş tecrübeleri ve daha önceden KATİD’in Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapmış olduğu müşteri beklenti ve profil çalışmalarından çıkan sonuçlar doğrultusunda pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünler hazırlanarak katılımcıların değerlendirmelerine sunuldu” diye konuştu.

Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen programla ilgili olarak kendisine aktarılan izlenimleri değerlendiren Vali İ. Halil Çomaktekin ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülke ekonomilerinde önemli bir yeri olan turizm sektörünün boyutları giderek genişlemektedir. Turizm sektöründe yapılan her türlü harcama, ekonomide bir hareketlilik, canlılık oluşturmakta ve ülke ekonomilerini olumlu yönde etkilemektedir. Bu anlamda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bölge turizm potansiyelinin iyi değerlendirilebilmesi ve Bölge turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik birçok önemli proje ve çalışmaya imza atmaktadır.

Bu çalışmalardan biri olan söz konusu organizasyonda arkadaşlarımız yaptıkları ikili görüşmelerde Amasya’nın 8500 yıllık tarihi ve kültürel dokusunu aktarmaya gayret gösterdiler. Amasya ve Bölge illerimizin turizm gelirlerini artırmak amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan bu görüşmeler sayesinde Amasya ve Bölge ilerimizi ziyaret eden turist sayısında artış olacağını umuyoruz.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40