Dünyada 100?ün üzerinde ülkede 500?e yakın üniversiteyle kurdukları işbirliğiyle öğrenciye uluslararası bir vizyon sunduklarını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş, ?Çok dilli, çok kültürlü, çok
Dünyada 100’ün üzerinde ülkede 500’e yakın üniversiteyle kurdukları işbirliğiyle öğrenciye uluslararası bir vizyon sunduklarını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş, “Çok dilli, çok kültürlü, çok sosyal bir kampüse sahibiz. Tabiri caizse, Birleşmiş Milletleri temsil eden bir üniversiteyiz.” diyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiyeİhracatçılar Meclisinin “En İyi Hizmet İhracatı“ yapan ikinci vakıfüniversitesi ödülünü alan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), YÖK’ün deverilerine göre en fazla uluslararası öğrenciye eğitim veren vakıf üniversitesi.Üniversite, 4 bin 500’ü uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 40 bin öğrencisiyle“Birleşmiş Milletleri” andıran bir kampüs özelliği sergiliyor.
İAÜ’nün dünyageneli 500’e yakın üniversiteyle yaptığı uluslararası anlaşmalarla bir dünyaüniversitesi olma vizyonu içinde olduğunu belirten İstanbul Aydın ÜniversitesiUluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş, üniversitenin buyaklaşımıyla öğrencilerine yurtdışına açılma fırsatı sağladığının altınıçiziyor. Üniversitede eğitim gören öğrencilere uluslararası vizyon sunduklarınadikkat çeken Arslanbaş,“Bugün öğrenciler açısından bölüm seçiminden üniversiteseçimine kadar uluslararasılaşma en temel faktör oldu. Öğrencilerin yurtdışıhavasını teneffüs etmesi oldukça önemlidir. Üniversitemiz bu anlamda bunu eniyi yapan üniversiteler arasındadır. Bugün ABD, Çin, İngiltere gibi birçokülkeye gönderdiğimiz öğrencilerimizin bir dünya insanı olmaları için çabagösteriyoruz.” diyor.
ULUSLARARASILAŞMADASTANDARDIN ÜZERİNDE
İstanbul Aydın Üniversitesinin toplamda40 bin öğrencisinden 4 bin 500’ünün 107farklı ülkeden gelmiş uluslararası öğrencilerden oluştuğuna dikkat çeken Arslanbaş,bunun ABD ve Avrupa’nın koyduğu uluslararasılaşma oranından da yüksek bir oranolduğuna vurgu yapıyor: “Tabiri caizse, Birleşmiş Milletleri temsil eden birüniversiteyiz. Çok dilli, çok kültürlü, çok sosyal bir kampüse sahibiz. Türkiyeİhracatçılar Meclisinden ‘En İyi Hizmet İhracatı’ yapan ikinci vakıfüniversitesi ödülünü almış bir üniversiteyiz. YÖK’ün açıkladığı rakamlarda da uluslararasıöğrencilerin en çok tercih ettiği vakıf üniversitesiyiz.”
İstanbul Aydın Üniversitesinde verileneğitimin öğrenciye kimlik kazandırmak üzerine konumlandığını belirten SelmanArslanbaş, “Öğrenciye verdiğimiz diplomayla, uluslararası kariyer sahibiolmasına odaklanmış durumdayız. Bunun için İAÜ Kariyer Merkezinin de desteğiyleyurtdışında bağlantı kurduğumuz çözüm ortaklarımızla, staj ve yerinde uygulamaimkanı sunuyoruz. Şu anda Almanya, İngiltere, ABD gibi farklı ülkelerdetemsilciliklerimiz var. ABD’de Silikon Vadisi’nde yeni şirket kuruluşumuzutamamladık. Burada proje bazlı olarak çalışmalar yürüteceğiz .” diyor.
ULUSLARARASIÖĞRENCİLERLE NETWORK OLUŞTURMA İMKANI
İstanbul Aydın Üniversitesinin yılboyunca bine yakın farklı etkinliğe imza attığını belirten Arslanbaş, bunlariçinde uluslararası nitelikli etkinlikler de düzenlediklerini ifade ediyor: “Buetkinliklerimizde, alanında uzman yabancı akademisyenleri üniversitemizdeağırlıyoruz. Bu etkinliklere öğrencilerimizin bizzat katılarak ‘BirleşmişMilletler’ havasını teneffüs etmelerine, ufuklarının açılmasına, Amerika’dan,Avrupa’ya, Çin’den Afrika’ya kadar yüzlerce ülkeden gelen uluslararasıöğrencilerle bir network oluşturmalarına imkan sağlıyoruz. Bu network,öğrencilerimizi çok farklı noktaya taşıyor. Sınıflarımızın yarısı uluslararasıöğrencilerle dolu. Bu sosyal, uluslararası, dünya üniversitesi konsepti içindeöğrencilere bir dünya insanı olma vizyonu sunuyoruz.”
TERCİH YAPARKEN ÜNİVERSİTE İMKANLARINI DİKKATE ALIN
Selman Arslanbaş, tercih yapacaköğrencilere de sesleniyor ve öğrencilerin tercih yapmadan önce üniversiteninimkanlarını görmelerinin öneminin altını çiziyor. “Tutkuyla, severek, hayalederek seçilecek meslek en doğru meslektir.” diyen Selman Arslanbaş, “Meslekseçimi, bu işin başlangıcıdır. Üniversite tercihinde laboratuvarlar,akademisyen hocalar, yurtdışı bağlantıları, ikinci sertifika, yabancı dil vs.tüm argümanları dikkate almak ve hayatının tercihini yapmak öğrencinin kendielindedir.” mesajı veriyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL