BİTLİS'TE BİRİ TURUNCU KATEGORİDE OLMAK ÜZERE 4TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışması sonucunda; Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde; 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 13.08.2023 16:25:00 0
BİTLİS

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışması sonucunda; Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde;   1’i Turuncu Kategoride Olmak Üzere 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi.

 

Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 

‘’Bitlis İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışması sonucunda; Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde;
Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde, Bitlis Söğütlü kırsalında, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet YILGIN operasyonu kapsamında 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi; terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahıs gözaltına alındı.


Teröristlerden biri Bakanlığımız Terör Arananlar listesinde Turuncu kategoride yer alan Agit kod adlı Veysi Aydemir.Hain teröristlerin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Bitlis’te 2015-2021 yılları arasında, 11 güvenlik görevlimizin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlimizin yaralandığı 5 eyleme katıldıkları tespit edildi.


Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.


Operasyonu gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum.

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK


1’İ TURUNCU KATEGORİDE BULUNAN 4️⃣ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ❗️

Teröristlerden biri Bakanlığımız Terör Arananlar listesinde Turuncu kategoride yer alan Agit kod adlı Veysi Aydemir.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19