Böbrek taşı kâbusuna son

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi tarafından uygulamaya konulan lazer tedavisi ile artık böbrek taşı hastaların kâbusu olmaktan çıkıyor. Böbrek taşı hastaları, lazerle yaklaşık 1 saatte sancısız ve ağrısız kolayca tedavi edilerek, aynı gün içerisinde taburcu

19.05.2016 09:40:10 0
Böbrek taşı kâbusuna son

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi tarafından uygulamaya konulan lazer tedavisi ile artık böbrek taşı hastaların kâbusu olmaktan çıkıyor. Böbrek taşı hastaları, lazerle yaklaşık 1 saatte sancısız ve ağrısız kolayca tedavi edilerek, aynı gün içerisinde taburcu olabiliyor.

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi böbrek taşı hastalığının tedavisinde kullanılan son teknoloji Flexibl Üreterorenoskop lazer uygulamasına geçti. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Engin Şahin böbrek taşı ameliyatıyla ilgili bilgiler verdi.

“BÖBREK TAŞI OLAN HASTA TEK SEANSTA TAŞTAN KURTULUYOR”

Lazer sistemiyle kapalı böbrek taşı ameliyatı olan hastanın tek seansta böbrek taşından kurtulduğu gibi ağrısının da olmadığını belirten Dr.Engin Şahin, “Uygulanan bu yöntemde hasta yüzüstü değil sırtüstü olarak ameliyat ediliyor. Lazer cihazı sayesinde vücuda delik açmadan idrar kanalında üreter ve böbrek içine giriliyor. Ayrıca bu sistemle ameliyat olan hastalarda kalbin attığı kan miktarındaki düşme, pıhtı atma ve akciğerlerin zor havalanması, hastanın ameliyat için pozisyon için çevrilmesi gibi dezavantajlar görülmüyor. Lazer sistemi sayesinde hastanın böbrek içindeki ve üst kanalındaki taşlara dahi ulaşılabiliyor. Hasta ameliyat olduktan en geç bir gün sonra taburcu oluyor ve ağrısı ya da kanaması olmuyor. Çünkü dışarıdan bir müdahale olmadan, dışarıdan böbreği delmeden, kesmeden, tamamen doğal boşluklardan çalışarak bu tedavi yapılabiliyor” dedi.

Sağlık hizmetinde; güveni, saygınlığı ve hasta memnuniyetini temel ilke edindiklerini de sözlerine ekleyen Şahin, “ Temel değerlerimizden ilk sırada olan ‘önce insan’ ilkemiz doğrultusunda hastanemiz teknolojinin getirdiği imkânların da yardımıyla sizlere her alanda en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.” şeklinde konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

Anahtar Kelimeler: Böbrek taşı kâbusuna son
20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07