BOĞULMA TEHLİKESİ YAŞAYAN ASKER ENES'E MARDİNLİ AHMET KARABOĞA'DAN BÜROKRASİ DESTEĞİ

Marmaris'te denizde boğulup, yoğun bakımda yatan Ordu'lu Asker Enes'e, Mardin'li Ahmet Karaboğa'dan Bürokrasi desteği..

12.09.2020 11:47:00 0
BOĞULMA TEHLİKESİ YAŞAYAN ASKER ENES

Marmaris'te denizde boğulup, yoğun bakımda yatan Ordu'lu Asker Enes'e, Mardin'li Ahmet Karaboğa'dan Bürokrasi desteği..


Aslen Ordu Ünyeli olup  Askerliğini Muğla'nın Marmaris ilçesinde yapan 22 yaşındaki Saglıkçı Enes Özgür Demir, teskere gününe yakın denize girerek boğuldu. Boynu ve omirilik kemiği kırılan asker Enes, vatandaşlar tarafından kurtarılıp  Marmariste Özel Ahu Hastanesine kaldırırdı. Hayati durumunun kritik olmasından dolayı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğtim ve Araştırma Hastanesine sevki yapılan Enes Demir,18 Ağustos'tan 7 eylüle kadar hayati tehlikesi devam ederek yoğun bakımda yattı. 7 eylülde Anestezi normal yataklı servise alınan Asker için; tüm Ordulu hemşerileri olduğu gibi Muğla'da ki tüm vatandaşlarda dualarıyla destek verdi.

 

Akparti'de Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi başkanlığı yapan Emine İnan Yılmaz isimli bayan, konuyu Marmariste bulunan Ahmet Karaboğa'ya haber ederek, Enes ve ailesi ile yakından ilgilenmesini rica etti. Bu esnada Enes ve ailesine desteğini esirgemeyen 15 Temmuz döneminde Akparti Marmaris ilçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve önceki dönemler Akparti Muğla İl Gençlik Kolları Yönetim kurulunda görev yapan 31 yaşındaki genç hayırsever Ahmet Karaboğa ve eşi R. Helin haftanın 4 günü boyunca Marmaris'ten Muğla'ya hastane ziyareti gerçekleştirdi. Askerin Annesi Hacer Karakullukçu hanımı hastanede yanlız bırakmayan ve aile için  destek isteyen Karaboğa, Ünyeli olan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Danışmanı Eyüp Kaynar, Muğla Valilik Birimi, Akparti Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir'in danışmanı Mutlu Hazer  ile Akparti Muğla İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Ahmet Şengül ve Muğla Gazetesi sahibi Elvan Göçer başta olmak üzere; Muğla'nın bir cok Siyasi ve Bürokrasi yöneticilerine konu ile alakalı bilgi verip Hacer hanımın telefon numarasını iletti.

 

Konuyu öğrenip, yakinen ilegilenen Bakan Yardımcı Kıran, Asker için Muğla'ya solunum cihazı gönderdi. Sonraki günlerde durumu ağırlaşan Enes için ve tedavilerinin daha  sağlıklı sürmesi ve ailenin de isteği doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı iletişim Hattı ile Dış işleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ı tekrar arayan Ahmet Karaboğa; Ambulans Helikopter talep etti. Muğladaki Doktorların basınç nedeniyle kabul etmediği helikopter'in yerine yine Karaboğa; Muğla il Sağlık Müdürü İskender Gencer'i arayarak oto Ambulansı istedi. Bu istek kabul edilerek Enesin sevki 9 eylül 2020 de Ambulans ile İstanbul'a gerçekleştirildi. 

 

Annesi Hacer Demir Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: 


"Muğla ve Marmaris bize hayatımızda unutamayacağımız bir anı bıraktı. Oğlum Enes için her türlü fedakarlığı yapıp dua eden tüm muğlalı kardeşlerimize ve özellikle de bizi ilk günümüzden son günümüze kadar arayıp sorup ve yanlız bırakmayan Siyaset ve Bürokrasiye haber edip destek olan Ahmet Karaboğa ve Helin kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MUĞLA


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00