BÖLGEMİZİ KARIŞTIRMAYA HİÇKİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR.

AK Parti Mardin İl Başkanı Av.Bahattin Uncu Mardin, özellikle de Kızıltepe ve Nusaybin`de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mardin 30.08.2015 12:38:26 0
BÖLGEMİZİ KARIŞTIRMAYA HİÇKİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR.

AK Parti Mardin İl Başkanı Av.Bahattin Uncu Mardin, özellikle de Kızıltepe ve Nusaybin'de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti Mardin İl Başkanı Av.Bahattin Uncu Kızıltepe İpek Yolu üzerinde seyreden polis aracının geçişi sırasında haince yapılan tuzakta yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Uncu, Kızıltepe İpek Yolu'nda polis aracına yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Bu saldırı tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Terör örgütleri yaptıkları bu eylemlerle halkımızın arasını bölmekte, yuvalara ateş düşürmektedir.

Patlamada 10'u polis 24 kişi yaralandı. Binalarda çeşitli hasarlar meydana geldi. Bölge insanımız korku içerisinde yarın ne olcak? Sorusunu soruyor. Patlamada Allah korusun ölen kişilerde olabilirdi. 
Kim olursa olsun bizim insanımız ölüyor ve bölgemiz dış mihrakların istediği şekilde karıştırılmaya çalışılıyor.
Halkımızdan bu şiddet olaylarına karşı daha dikkatli olmalarını, karışıklığa neden olabilecek durumlardan kaçınmalarını talep ediyorum. 
Nusaybin'de çocuk yaştaki çocuklar sokaklara salınıp emniyet güçleri ile karşıya karşıya bırakılıyorlar. Bu durumda anne ve babalara da büyük görevler düşüyor.
Mardin'de yaşanan olaylara da değinen Uncu, Mardin'in belirli mahallelerinde de çeşitli eylemler gerçekleştiriliyor. Mardin gecmişte en olumsuz koşullarda bile huzurun hakim olduğu mütevazi şehirlerdendir. Mardin halkı bunu en iyi şekilde biliyor ve buna göre davranmasını bilecektir. 
Olaylar sanki belirlenmiş bir periyodik çalışmayla yapılıyor. Bilinçli bir şekilde yapılan bu hain saldırılarla huzurumuzu kesinlikle bozamayacaklar. Bozmaya çalışanlar cezasız kalmayacak.

Çözüm sürecinde sürekli kürt halkını teröre karşı korumaya ve her türlü taleplerine olumlu cevap vermeye çalıştığını belirten Uncu, AK Parti bölgemizin kanayan yarası olan terörü bitirmek adına, annelerimizin gözyaşının bir daha dökülmemesi adına elini her türlü taşın altına sokmuştur. Fakat terörü körüklemeye çalışanlar sürekli başka tuzaklarla evlere ateş düşürme uğraşı içerisinde çalışıyorlar.
Halkımıza reva görülen bu baskı ve zulmü kesinlikle kınıyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04