BÖLGEYİ YAKIP KAVURAN YANGINDA ÖLÜ SAYISI ARTTI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mardin 22.06.2024 09:35:00 0
BÖLGEYİ YAKIP KAVURAN YANGINDA ÖLÜ SAYISI ARTTI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır'da 4'ü entübe 5 hastanın yoğun bakımda olduğunu aktaran Koca, Şanlıurfa'da da bir hastanın entübe olarak tedavi gördüğünü aktardı.

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesinde saat 22.00 civarlarında çıkan yangın rüzgârın etkisiyle  Yazçiçeği, Bağrık  ve Ağaçsever mahalleleri ile Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerlemesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmişti.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları  Devrim Demir, Ahmet Türk başta olmak üzere tüm yetkililerde yangının bölgeye yayılması üzerine ekipleri yönlendirmek için olay bölgesine geçerek yangın çalışmalarını koordine etmişti. Vatandaşlarında kendi çabalarıyla müdahale ettiği yangın rüzgarın etkisi ile geniş alana yayıldı. Çevre il ve ilçelerde bulunan  itfaiye ekipleri de yangın yerine gelerek müdahale edilmesine rağmen yangın kısa sürede bölgeye yayıldı.

 

Vatandaşların ve ekiplerin yoğun ve özverili çalışması sonucu yangın gece saatlerinde kontrol altına alınabilen yangında  Soğutma çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 17 kırsal mahalleyi etkisi altına alan yangında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda vatandaşımız ise yaralandı. Yangın nedeniyle kaybolan vatandaşlarımızı arama çalışmaları devam ediyor. Kırsal mahallelerde bulunan bazı evler kullanılmaz hale gelirken yüzlerce hayvan telef oldu. Binlerce dönüm ekili alan ise küle döndü.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64