BtcTurk kullanıcılarının verileri dark web’de satışa çıkarıldı

Son zamanlarda kripto para borsalarını hedef alan veri hırsızlığı girişimlerinden yerli kripto para borsası Btc Turk de payına düşeni aldı.

Teknoloji 22.05.2021 11:57:00 0
BtcTurk kullanıcılarının verileri dark web’de satışa çıkarıldı

Son zamanlarda kripto para borsalarını hedef alan veri hırsızlığı girişimlerinden yerli kripto para borsası Btc Turk de payına düşeni aldı.

 

Siber saldırganların bir hacker forumunda paylaştığı ilanda, BtcTurk Pro hesaplarının bulunduğu veri tabanı satışa çıkarıldı. Kullanıcılarının ad-soyad, e-posta, doğum tarihi, telefon numarası, açık adresi, IP adresi sızan kişisel bilgiler arasında yer alırken, ilanda Selfie ID’lerin de bulunduğuna dikkat çekildi.

 

Selfie ID, birçok kripto para borsasının KYC (Know Your Customer) kapsamında kimlik doğrulamak için aldığı bir önlem. Kullanıcıdan bir borsaya kayıt olurken, kimlik, pasaport ya da ehliyetinin arkası ve önü görülecek şekilde iki selfie çekilmesi ve sisteme yüklemesi isteniyor. 

Son zamanlarda diğer kripto para borsalarından da Selfie ID’ler sızdırılmıştı. Selfie ID GRE, TOEFL gibi uluslararası sınavlara girerken de sisteme kayıt için isteniyor.

 

Siber saldırgan ilanda sızdırılan verilen 2019’a ait olduğunu belirtiyor ve alımla ilgilenen aktörlerin kendisiyle iletişime geçmesini istiyor. Veri sızıntısından kaç kişinin etkilendiğine dair bir bilgi paylaşılmadı. 

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından, Siber Bülten ile iletişime geçen BtcTurk yetkilileri, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini verilerin başka borsadan çalınması dahil her olasılığı değerlendirdiklerini belirtti. 

 

 

KAYNAK;SİBERBÜLTEN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00