BU KONAK`TA DOSTLUKLAR BAMBAŞKA....

Güngörmüşler Konağı, her gün yüzlerce güngörmüşe kucak açıyor. Sincan Belediyesi tarafından büyüklerimiz için açılan Güngörmüşler Konağı her gün yüzlerce misafirini ağırlıyor.

12.08.2015 11:38:05 0
BU KONAK`TA DOSTLUKLAR BAMBAŞKA....

Güngörmüşler Konağı, her gün yüzlerce güngörmüşe kucak açıyor. Sincan Belediyesi tarafından büyüklerimiz için açılan Güngörmüşler Konağı her gün yüzlerce misafirini ağırlıyor. Konağın her köşesinde tadına doyulmaz sohbetler yapan güngörmüşler, sıcak havanın tadını çıkarıyor. Konak müdavimleri dostlukları ile de görenlere parmak ısırtıyor.

Güngörmüşler Konağı’na ilgi büyük. Sincan Belediyesi tarafından büyüklerin hizmetine sunulan Güngörmüşler Konağı, Ankara’nın pek çok yerinden gelen ziyaretçileriyle dolup taşıyor. Özellikle güngörmüş geçirmiş büyüklerin yoğun ilgi gösterdiği Konakta, her gün yüzlerce misafir ağırlanıyor. Akranları ile birlikte sohbet edip eski günleri yad eden güngörmüşler, emekliliklerinin tadını doyasıya çıkarıyor. Sıcak havanında keyfini çıkaran güngörmüşler, birlikte kitap okuyor, anılarını paylaşıyor.

DOSTLUK BAKİ

Güzel dostlukların kurulduğu Güngörmüşler Konaklarında güngörmüşler ferah bir ortamda çayını yudumlarken gazete veya kitap okuyabiliyor. Dost sohbetlerinde kimi zaman eski günleri yâd ediliyor kimi zamansa güncel gelişmeler değerlendiriliyor. Konağın misafirleri görevlilerce sunulan ikramlarla da sohbetin tadını doyasıya çıkarıyor.

Kendilerine yönelik bu hizmetten oldukça memnun olan güngörmüşler, eskiden vakit geçirmek için böyle nezih bir ortam bulmakta zorlandıklarını ifade ediyor. Kıraathane ve pastanelerin hem masraflı hem de gürültülü olduğu ifade eden Güngörmüşler Konağı sakinlerinden İlhan Toprak; “Günümün çoğunu burada geçiriyorum. Kahvehaneler bana göre değil sürekli evde de oturamıyorum. Burada hep yaşıtlarım var onlarla sohbet ediyorum. Burada bana çok değer veriyorlar, gençler rahat etmemiz için akşama kadar çabalıyor. Başkanımız Mustafa Tuna sayesinde monoton hayatıma renk geldi.” dedi.

Yeni dostlarıyla maziyi yâd eden büyüklerden Mehmet Çelik ise; “Buraya geldiğimden beri yeni dostlar edindim. Eskileri anıp, vaktimizi hoşça geçiriyoruz. Biz büyüklerin her vakit gidebileceği mekânlar pek olmuyor. Gürültü ve kargaşayı kaldıramıyoruz. Ama Güngörmüşler Konağı, son derece nezih bir mekân ve tam bize uygun… Konağa ilk açıldığı günden beri geliyorum ve çok memnunum. Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaz kış hep bir arada olduklarını söyleyen Metin Öztürk; “Havanın sıcak soğuk olması bizim için önemli değil. Önemli olan birbirimizi tekrar görebilmemiz. Burası bizim 2. Evimiz, mutluyuz.” dedi.

KONAĞA YOĞUN TALEP

Her gün yüzlerce ziyaretçisi olan Güngörmüşler Konağı’na 4 tane daha ekleniyor. 4 farklı mahalleye daha yapılacak olan Güngörmüşler Konakları çok yakında hizmete girecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88