CİZRE`DE FUTBOL KATLİAMI

Bugün Şırnak`ın Cizre ilçesinde oynanan BAL Ligi 2.Grup ta Cizre Basra Spor - Mardinspor maçında ve sonrasında stad savaş alanına döndü.

Spor 2.02.2014 08:46:53 0
CİZRE`DE FUTBOL KATLİAMI

Bugün Şırnak`ın Cizre ilçesinde oynanan BAL Ligi 2.Grup ta Cizre Basra Spor - Mardinspor maçında  ve sonrasında  stad savaş alanına döndü.

Daha 2 Gün önce Cizre ilçe Kaymakamı başkanlığında Toplanan ilçe güvenlik kurulu Toplanarak maç ile ilgili alınacak Güvenlik Tedbirleri ile ilgilitoplantı gerçekleştirmiş ve Maçta olay çıkmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı kamuoyuna açıklanmıştı.


Maç Davul Zurnayla Başladı

BAL`da şampiyonluk için mücadele eden iki takım bugün Cizre`de kozlarını paylaştı. Fakat yetersiz emniyet nedeniyle Mardinspor ataklarını devam ettiremedi.

 

Kavga Çıkacağı 11 Hafta Öncesinden Belliydi

11 Hafta önce Mardin`de oynanan Mardinspor - Cizre Basra Spor mücadelesinde Mardin`in son dakikada bulduğu beraberlik golü ile birlikte Cizre`nin taşkınlığı sahalara yansımıştı. O günden bu yana Cizre`nin sosyal paylaşım sitelerinde Mardin maçı için `` Savaşa hazır olun `` gibi paylaşımlar yapılıyordu.

Maçtan sonra saha girmek isteyen taraftarlara polis biber gazı ile müdahale etti.

Cizre’deCizre Bafraspor-Mardinspor arasında  oynanan Amatör Lig maçında olaylar çıktı. Maç boyunca zaman zaman ufak olaylar yaşanırken, maç bittikten sonra taraftarlar saha inip Mardinspor futbolcularına saldırmak istedi.

Maç güvenliğini sağlayan polisler de sahaya inmek isteyen taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.Ortalık bir anda savaş alanına döndü.Emniyet Güçlerinin arasında da uyuşmazlık olduğu ve Emniyet amirleri tarafından Biber Gazı ile müdahale eden Polislere müdahale edildiği ve Biber gazı sıkılmaması yönünde talimat verildiği görüldü.

Maç sırasında ve Maçtan sonra gerek Mardinsporlu Futbolcular Gerek se Mardinspor taraftarlarına yönelik saldırılar ve Ağır Küfürler edilerek Yarım saat kadar Stad`tan geç çıkarılması  mardinspor Yönetimi tarafından şiddetle kınandı.Hakemlerin maçı çığırından çıkarttığı ve Mardinspor aleyhinde kasti kararlar verildiğini iddia eden Mardin Yönetimi 4 Şubat salı Günü Mardinspor Tesislerinde yapacakları Basın Toplantısında Ellerinde Mevcut Bulunan video görüntüleri ile Yapılan haksızlıkları Kamuoyu ile Paylaşacaklarını ifade ettiler.

 

Artuklu Haber Ajansı


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00