BURSA CHP İL BAŞKANI YEŞİLTAŞ'TAN BURSA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ'A SİYASET ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 'Türkiye Cumhuriyeti AKP'den çok büyüktür. Hiç kimse, hele de bir vali bir siyasi partiyi devletimizin geleneklerinin üzerine taşıyamaz' dedi.

1.03.2024 16:25:00 0
BURSA CHP İL BAŞKANI YEŞİLTAŞ

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Gemlik'te depreme dayanıksız iki okulun süreçleri ile ilgili kararı AKP İlçe Başkanı ve AKP Gemlik Belediye Başkan adayıyla birlikte verdi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın toplantıya davet edilmemesine sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 'Türkiye Cumhuriyeti AKP'den çok büyüktür. Hiç kimse, hele de bir vali bir siyasi partiyi devletimizin geleneklerinin üzerine taşıyamaz' dedi.

,

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Gemlik'teki depreme dayanıksız okulların akıbeti ile ilgili düzenlediği toplantıda kararı AKP İlçe Başkanı ve AKP'li Belediye Başkan Adayı ile birlikte almasına tepkiler çığ gibi büyüyor

.

Bursa Valiliği'nde düzenlenen ve kararın alındığı toplantıya Vali Mahmut Demirtaş, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran'ın yanı sıra AKP Gemlik İlçe Başkanı ve AKP Belediye Başkan Adayı da katıldı. Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan davet edilmedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Vali Mahmut Demirtaş'ın çocukların geleceğini ilgilendiren toplantıda devlet temsiliyetinin ayaklar altına alındığını vurguladı. Gemlik'in depremselliğinin uzun süredir gündemde olduğunu vurgulayan Yeşiltaş, 'Yavrularımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğundaki okulların birçoğunun depreme dayanıksız olduğunu yıllardır bağıra bağıra söylüyoruz. Bugüne kadar aklınız neredeydi? Seçime yaklaşırken AKP adayını parlatmak ve seçtirebilmek için sonunda Vali Bey de seferber oldu. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili alınacak karara imar planlarının yetkilisi Gemlik Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan'ı davet etmedi. Bunun yerine AKP'nin adayını ve ilçe başkanı ile karar aldı. Vali Bey adayın yetkisi ne? Ne gibi bir görevi var? Devlet geleneklerini bilmeniz gerekiyor. Karar alınırken belediye başkanımızın da orada bulunması gerekiyordu. Çünkü Gemlik'in depremselliğiyle ilgili uzun süredir yoğun çaba harcıyor. Siz burada kamuyu yok sayıyorsunuz. Kamu iradesini ayaklar altına alıyorsunuz. Kendinize gelin. Türkiye Cumhuriyeti AKP'den çok büyüktür. Hiç kimse, hele de bir vali bir siyasi partiyi devletimizin geleneklerinin üzerine taşıyamaz. Sizi AKP'nin değil devletin valisi olmaya davet ediyorum.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA

 

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19