BURSA'DA TRAFİK CEZASI GARANTİLİ EDS İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve BURULAŞ tarafından yapılan trafik cezası garantili Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ihalesi iptal edildi.

Siyaset 17.07.2021 13:28:00 0
BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve BURULAŞ tarafından yapılan trafik cezası garantili Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ihalesi  iptal edildi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve BURULAŞ tarafından yapılan trafik cezası garantili Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ihalesinin iptal edildiğinin açıklanmasının ardından konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Bursalılara 10 yıl içinde 14 milyon 400 bin adet trafik cezasının kesilmesi suretiyle Bursa Büyükşehir'in kasasından tek kuruş para çıkmayacak diye lanse edilip ihaleye çıkarılan bu projenin aslında adrese teslim bir hortum projesi olduğu önceki gün ortaya çıkmıştı. AKP'li Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın trafik cezası garantili 720 milyon liralık EDS ihalesini alan Caba İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen'i ihaleden önce ziyaret ettiğini fotoğraflarıyla kamuoyuna açıklamamızın ardından, ihalenin iptal edildiği duyuruldu. Çünkü mızrak çuvala sığmadı" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESMİ SAYFASINDAN AÇIKLAMA

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın gündeme taşımasının ardından Bursa kamuoyunda fırtınalar kopmasına yol açan EDS ihalesinin iptal edildiği, Bursa Büyükşehir Belediyesi web sitesinden duyuruldu. BBB resmi sayfasında ihaleyi iptal eden birimi belirtmekten kaçınılması nedeniyle, iptal kararının "rekabet sağlanamadığı" gerekçesine dayalı olarak Burulaş İhale Komisyonu'nca alındığı şeklinde yorumlandı. BBB açıklamasında, 30 Haziran’daki ihale öncesi Türk Telekom, Turkcell, Türksat ve Aselsan gibi firmaların ilgilendiği, 22 firmanın sistem üzerinden ihale dosyası indirmesine rağmen, ihaleye sadece 2 firmanın katıldığı bilgisine de yer verildi.

Karmaşık bir Türkçeyle kaleme alınan açıklamada, Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan EDS ihalesine katılan İstanbul firması Torkam İnşaat-ISSD Bilişim AŞ iş ortaklığının 785 milyon lira fiyat verdiği, ihalede 720 milyon lira ile Ankara firması CABA Grup'un en ekonomik teklifi verdiği kaydedildikten sonra, "Burulaş ihale komisyonu tarafından yapılan incelemede en iyi teklifi veren firma, 2 temel evrakının eksik olması ve teknik dokümanlardaki eksiklik nedeniyle ihaleden elendi. Geriye kalan ikinci firma ile elenen firma arasında 60 milyon TL gibi ciddi bir fiyat farkı olması, tek firma ile rekabetin sağlanamaması ve kamu menfaati göz önüne alınarak ihalenin iptal edilmesine karar verildi" denildi.

KARACA: "ŞAİBELİ DANIŞMAN ŞİMDİ NE DİYECEK? BU İŞLER ÇOCUK OYUNCAĞI MI?"

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, EDS ihalesine iptal kararının Bursa'nın lehine olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bursa Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi tarafından yapılan açıklamadan öğrendik ki, Bursa EDS ihalesi iptal edilmiş. Peki neden iptal edilmiş? Çünkü en düşük teklifi veren firma yani kendisinde 720 milyon liralık iş yapma yeterliliği gören firmanın, meğerse iki temel evrakı eksikmiş. Bu firmanın teknik dokümanlarında da eksiklik varmış. İşe bakın ki bu eksikler, ihale öncesinde değil, ihale sırasında değil, CHP bu konuda Bursa kamuoyunu ayağa kaldırdıktan sonra anlaşılmış. Bu iptal gerekçesi doğruysa da, değilse de, emin olun ki durum çok vahim. Şimdilik biz sadece sonuca bakıyoruz. Bursa halkının lehine olan bir sonuç çıkmıştır. EDS'de hortum ihalesi durmuştur. Şaibeli danışman şimdi ne diyecek, bu işler çocuk oyuncağı mı? Alinur Aktaş'ın adı TBMM kayıtlarına bile geçen şaibeli danışmanı şimdi çıksın, bu detayları da anlatsın Bursa kamuoyuna. Yalan neymiş, gerçek neymiş, trafik cezası garantili EDS ihalesi neymiş, adrese teslim ihaleyle Bursa'yı kaç lira hortumlayacaklarmış da, yapamamışlar! Anlatsın ki Bursalıların bunu bilmeye hakkı var."

KARACA: "GÜNE MELİH BULU İLE BAŞLADIK, EDS İHALESİ İPTAL, SIRA TİMSAH ARENA'DA"

Cumhurbaşkanı tarafından dayatmayla Boğaziçi Rektörlüğüne atanan Melih Bulu'nun görevden alındığı gün, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa'ya dayattığı trafik cezası garantili EDS ihalesinin iptalinin güzel bir tesadüf olduğuna işaret eden Karaca, Bursaspor yönetimini isyan ettiren stat kirasına da değinerek, “Siyaset kurumu ve AKP zihniyetinin Bursaspor’a yıllardır vermiş olduğu sistematik zararın farkındayız. Yeşil Beyazlı takımımızın başarısı için Büyük Bursaspor Camiamızın talepleri doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00