Buzdolabında Hangi Gıda Hangi Rafta Saklanmalı?

Buzdolabını kullanmanın incelikleri vardır.Hangi Ürünü hangi rafta saklamalıyız.

Türk Dünyasından Haberler 30.09.2014 14:18:08 0
Buzdolabında Hangi Gıda Hangi Rafta Saklanmalı?
Süt
Genellikle en soğuk olduğu düşünülen üst raflara koyulur. Ancak sanılanın aksine buzdolabının en soğuk yeri alt raflardır. Bu nedenle süt en alt rafta en arkada tutulmalıdır.
Yoğurt, Krema, Peynir
Dolabın orta rafları bu tür ürünler için gayet uygundur.
Çiğ et
Çiğ et buzdolabında uzun süre tutulmamalı, tutulduğu takdirde de en alt rafta yerini almalıdır. Böylece suyu aktığında diğer gıdalara bulaşma riski de ortadan kalkmış olur.
 
Sebzeler
Biraz nemli bir ortamda daha uzun süre dayanırlar. Alt taraftaki sebze çekmeceleri buzdolabının en nemli yerleridir, bu nedenle en uygun yer burasıdır. Plastik poşetlerin içinde ağzı hafif açık bir şekilde saklayabilirsiniz. Sebzeleri üzerleri açık bir şekilde ya da ağzı sıkıca bağlanmış poşetlerde saklamak bozulmalarını hızlandıracaktır.
Meyveler
Sebzelerde olduğu gibi an alttaki çekmeceler en uygun yerdir. Ağızları hafif açık biçimde lastik poşette saklanmalıdırlar. Sebze ve meyveleri dolaba yıkamadan koymalısınız.
Süt  Genellikle en soğuk olduğu düşünülen üst raflara koyulur. Ancak sanılanın aksine buzdolabının en soğuk yeri alt raflardır. Bu nedenle süt en alt rafta en arkada tutulmalıdır.  Yoğurt, Krema, Peynir  Dolabın orta rafları bu tür ürünler için gayet uygundur.  Çiğ et  Çiğ et buzdolabında uzun süre tutulmamalı, tutulduğu takdirde de en alt rafta yerini almalıdır. Böylece suyu aktığında diğer gıdalara bulaşma riski de ortadan kalkmış olur.  Sebzeler  Biraz nemli bir ortamda daha uzun süre dayanırlar. Alt taraftaki sebze çekmeceleri buzdolabının en nemli yerleridir, bu nedenle en uygun yer burasıdır. Plastik poşetlerin içinde ağzı hafif açık bir şekilde saklayabilirsiniz. Sebzeleri üzerleri açık bir şekilde ya da ağzı sıkıca bağlanmış poşetlerde saklamak bozulmalarını hızlandıracaktır.  Meyveler  Sebzelerde olduğu gibi an alttaki çekmeceler en uygun yerdir. Ağızları hafif açık biçimde lastik poşette saklanmalıdırlar. Sebze ve meyveleri dolaba yıkamadan koymalısınız.  Salam, Sucuk, Sosis  Üst kısımdaki et çekmecesi en uygun yerdir.  Tereyağ, Margarin  Çok fazla soğuğa ihtiyaçları yoktur. Dolabın en ılık kısmı olan kapakta tutulabilirler.  Ketçap, Mayonez Gibi Soslar  Genellikle Sirke, tuz, sarımsak gibi doğal koruyucular içerdikleri için fazla soğuğa ihtiyaçları yoktur. Bu nedenle dolabın kapağında saklanabilirler.  Meyve Suları  Hazır alınan meyve suları dolabın kapağında saklanabilir. Taze sıkılmış meyve sularını dolabın en alt rafında saklamak gerekir.
Salam, Sucuk, Sosis
Üst kısımdaki et çekmecesi en uygun yerdir.
Tereyağ, Margarin
Çok fazla soğuğa ihtiyaçları yoktur. Dolabın en ılık kısmı olan kapakta tutulabilirler.
Ketçap, Mayonez Gibi Soslar
Genellikle Sirke, tuz, sarımsak gibi doğal koruyucular içerdikleri için fazla soğuğa ihtiyaçları yoktur. Bu nedenle dolabın kapağında saklanabilirler.
Meyve Suları
Hazır alınan meyve suları dolabın kapağında saklanabilir. Taze sıkılmış meyve sularını dolabın en alt rafında saklamak gerekir.

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07