ÇIRAKLIK VE STAJ EMEKLİLİĞE YANSIYACAK MI?

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, çırakların ve stajyer öğrencilerin çalıştığı dönemlerin emekliliklerine yansıması için çalışma başlatıldığını belirterek konu ile ilgili yaşanan haksızlığın giderileceğini söyled

19.04.2016 15:26:10 0
ÇIRAKLIK VE STAJ EMEKLİLİĞE YANSIYACAK MI?

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, çırakların ve stajyer öğrencilerin çalıştığı dönemlerin emekliliklerine yansıması için çalışma başlatıldığını belirterek konu ile ilgili yaşanan haksızlığın giderileceğini söyledi. 

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, çırakların ve stajyer öğrencilerin çalıştığı dönemlerin emekliliklerine yansıması için çalışma başlatıldığını söyledi. Çıraklık ya da mesleki staj yapılan sürelerin emeklilik hesabında dikkate alınabilmesi için çırakların geriye dönük borçlanmasına imkan tanınması gerektiğini söyleyen Yelkovan, “İş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigorta primleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödeniyor. Ancak, bu süreler ne yazık ki çırakların ve staj yapan öğrencilerin emeklilik süresinde hesaba katılmıyor. Bu haksızlığın giderilmesi için çalışma başlattık." dedi.

ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ

Askerlik süresinin borçlanmasında imkan tanındığı gibi çırak ve stajyer öğrenci olarak çalışmış olanların da borçlanmasına imkan tanınması gerektiğine de dikkat çeken Yelkovan, “Şu an sigorta girişleri yapılmış, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından primleri yatırılmış olan çırak ve stajyer öğrencilerin çalıştıkları süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Bu durum beraberinde ciddi haksızlıkları da getiriyor. Çırakların ve stajyer öğrencilerin kısa vadeli sigorta kolları priminin ödendiği dönemlerin emeklilik hesabında dikkate alınması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmayı biz de destekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82