ÇABUK MAHALLESİ MUHTARI ÇALHAN,UYUŞTURUCU YUVALARI İLE ETKİN MÜCADELE İSTEDİ

Mardin Artuklu Çabuk Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan her geçen gün artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek tüm kurum ve STK’ların elbirliğiyle bu sorunun çözümü için çalışmaları gerektiğini belirtti.

Mardin 22.05.2024 09:01:00 0
ÇABUK MAHALLESİ MUHTARI ÇALHAN,UYUŞTURUCU YUVALARI İLE ETKİN MÜCADELE İSTEDİ

Tüm Mardin Halkını Uyuşturucuya Karşı Ortak Hareket Etmeye davet etti Mahallesi İçinde bulunan Eski Metruk Orman Müdürlüğünü ve Mahallem İçinde bulunan Mardin Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait Eski Çarşı Karakolunu Mesken tutan madde bağımlılarından temizlenmesi için Metruk binaların Taziye evine veya Mahalle Konağına Çevrilmesini isteyen Mardin Artuklu Çabuk Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan her geçen gün artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek tüm kurum ve STK’ların elbirliğiyle bu sorunun çözümü için çalışmaları gerektiğini belirtti.

 

Mardin Artuklu Mahalle Muhtarı Ferhan Çalhan , kendilerine gelen talepler arasında uyuşturucu Kullanımın  önünün alınması, uyuşturucu belasından gençlerin kurtarılması taleplerinin ilk sırada yer aldığını belirtti.

 

Muhtar Çalhan, Muhtarlar olarak yaygın hale gelen bu uyuşturucu meselesi konusundaki hassasiyetlerinin yıllardır Muhtarlığımın bir ilkesi olarak devam ettiğini uyuşturucu belasının birçok aileyi ciddi anlamda mağdur ettiğini belirtti.

 

“Normal hayatta anneler çabuk ağlar. Fakat babalar dahi artık müptela olan evlatları, bu uyuşturucu belasına müptela olan babalar dahi gelip üzerimize ağlıyorlar ve Allah rızası için nereye gidiyorsak bir çare bulamıyoruz. Siz bu evlatlarımızı bu uyuşturucu belasından kurtarmaya çalışın. Bizim bir umudumuz siz kalmışsınız diye gelip bize dil döküyorlar. Ve evlatlarının düştüğü hali anlattıklarında gerçekten yüreklerimiz parçalanıyor.” Diyen Muhtar Çalhan, gün geçtikçe uyuşturucu kullanımının ilimizde daha da yaygın hale geldiğini parkların, sokakların, okulların güvende olmadığını belirtti. 

 

Çalhan, tüm kurumların uyuşturucuyla mücadele konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek “Gerçekten bu konu ciddi anlamda mücadele edilmesi gereken bir konudur. Tabii bunu da vurguluyoruz hep bu mesele sadece Emniyetin tedbirleriyle olabilecek meseleler değil. Evet, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü üzerine düşenin fazlasını yapmakta ve her zaman da ciddi mesafeler alınmakta ama Yargının bu konuda ciddi caydırıcı cezalar vermesi gerekmekte. Yani yargının da bu konuda emniyetin gözaltına aldığı ve tespitini yaptığı sanıklara ciddi cezai müeyyideler vermesi lazım ki caydırıcı olabilsin.” Dedi.

 

Ferhan Çalhan; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Müftülük ve STKların bir konsensüs içerisinde el birliği ve bir program dahilinde bu mesele üzerinde durmaları halinde sonuç alınabileceğini Muhtarlar olarak bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

“Böyle bir adım atılırsa, böyle bir projeli hareket edilirse Mardin'de gerçekten sonuç alınabileceğini düşünüyoruz. Yoksa gün geçtikçe evlatlarımızı bu belaya kaptırıyoruz ve maalesef aileler dağılıyor, çok ciddi yaralar alıyor.” Diyen Çalhan tüm Mardin halkının el birliğiyle uyuşturucu belasından çocuklarını kurtarabileceğini belirtti.

 

Çalhan “Mardin halkı olarak da bizlerin de bu konuda çok ciddi bir duyarlılık göstermesi lazım. Ebeveynlerin çocuklarına sahip çıkması lazım. Çocuklarını bu ortamdan uzak çevrelere adapte etmesi Mahallem İçinde bulunan Eski Metruk Orman Müdürlüğünü ve Mardin Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait Eski Çarşı Karakolunu Mesken tutan madde bağımlılarından temizlenmesi için Metruk binaların Taziye evine veya Mahalle Konağına Çevrilmesini Yoksa gün geçtikçe maalesef bu yaramız derinleşecek ve aileleri daha beter duruma sokacaktır.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ ARTUKLU

          


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00