CAFE SAVUR'DA “AÇILIŞ SONRASI ŞENLİK VE HAYIR İKRAMI PROGRAMI" DÜZENLENDİ

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi'nin ortak projesi Cafe Savur'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle Mardin'de gerçekleşen toplu açılış programında açılışı gerçekleşmişti.

Mardin 30.12.2022 11:39:00 0
CAFE SAVUR

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi'nin ortak projesi Cafe Savur'un  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  iştirakiyle Mardin'de gerçekleşen toplu açılış programında açılışı gerçekleşmişti.

 

Açılış sonrası Savur  İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi  tarafından Cafe Savur önünde açılış şenliği ve hayır ikramı programı düzenlendi.

 

Savur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed KAYA programda yaptığı konuşmasında;

 

"Bir zamanlar Hükümet Konağı olarak kullanılan ancak daha sonra atıl duruma gelen ve Kaymakamlığımızın geliştirmiş olduğu restorasyon projesi ile yeninden hayat bulan eski Hükümet Konağı binası, vatandaşın kullanımına uygun bir kafeye dönüştürülerek, ilçenin sosyal alan, turistik marka ve istihdam alanındaki önemli bir eksikliği giderilmiş oldu" dedi.

Savur’un turizm alanında hak ettiği yerde olmadığını, yapılacak turistik projelerle turizmden en iyi şekilde yararlanmayı hedeflediklerini belirten KAYA; "Burası sadece bir başlangıç. Yapacağımız diğer projeler ve atacağımız diğer adımlarla Savur ilçemizi turizmin gözbebeği haline getireceğiz inşallah" dedi.

 

Café Savur'un sadece basit bir cafe olmadığını belirten Belediye Başkan Vekili KAYA, "Burası bir kervansaray mantığıyla inşa edilmiştir. Nasıl ki ecdadımız gittiği yerlerde ilk önce ziyaretçilerin, yolcuların ihtiyacını karşılayacağı hanlar, kervansaraylar inşa ettiyse biz de aynı mantıkla burayı inşa ettik. Yeme içme alanları, lavaboları, mescidi, şadırvanı, hediyelik eşya alanı gibi her şeyiyle kompleks bir tesis olarak hizmet veren Café Savur ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını karşılamak için tasarlandı. İnşallah ilerleyen dönemde buranın alt katını da butik bir hotel olarak dizayn edeceğiz" dedi.

Program yemek ikramının ardından toplu halay etkinliği ile son buldu.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/SAVUR


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07