Çakar?dan Orman Yangınlarına Tepki!

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, son günlerde artış gösteren orman yangınlarıyla ilgili bu açıklamayı yaptı

Mardin 26.06.2016 09:51:25 0
Çakar?dan Orman Yangınlarına Tepki!

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, son günlerde artış gösteren orman yangınlarıyla ilgili bu açıklamayı yaptı:

Son günlerde ülkemizin bazı bölgelerinde çıkan orman ve çevre yangınları bizi korkutuyor. Endişeye kaplıyoruz anız ha keza ormanlarımız dağlarımız ovalarımız ciğerlerimizdir. Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde ülkenin neresinde olursa olsun yakılan ormanlarda mağdur olan herkesin acılarını paylaşıyoruz. Bunu yapan sebep olanları şiddetle kınıyorum. 

Ormanları doğayı yakmak insanlığı yakmakla eş değerdir. Doğayı çevreyi hor gören geleceği zor görür. Bu ateşin içinde birçok canlı yaşamaktadır. Bunlar hem vicdani hem insani hem dini olarak kabul edilemez. İnsanlık için geleceğimiz için, doğamızı ormanlarımıza sahip çıkalım. Bunların içinde ekolojide var ekoloji tarihtir tarihi yakmak yıkmak boğmak insanlığı boğmakla eş değerdir. Tarihini bilmeyen bir halk geleceğini sağlam temeller üzerinde inşa edemezler.

Onun için doğamıza ekolojimize sahip çıkalım ki tarihimize de sahip çıkalım bunu yakan sebep olanları şiddetle kınıyorum tüm ülke olarak bu konuda duyarlı olalım acılarımızı paylaşalım. Ayrıca anız yakanları da şiddetle kınıyorum onları insanlığa ve vicdanla baş başa bırakmak istiyorum onları Allah'a havale ediyorum.

Son olarak ta burada yetkili ve ilgili kişileri orman yangınlarıyla ilgili duyarlılığa davet ediyorum.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22