Çakar?dan Sultanahmet Saldırısına Tepki!

ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, bugün meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Mardin 12.01.2016 13:22:48 0
Çakar?dan Sultanahmet Saldırısına Tepki!

ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, bugün meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar; bugün İstanbul’da meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bugün 10:20 sıralarında, İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda Diliklitaş ve Alman Çeşmesi arasında henüz kimliği belirlenmeyen bir canlı bombanın kendini patlatması sonucunda 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, 15 kişide yaralanmıştır.

Bu patlamaya sebebiyet verenler, İstanbul ve diğer metropol illerde olayları ateşlemek isteyenlerdir. Doğu’da halka zulüm edenler, şimdi de batıda olayları başlatmak istiyorlar. Daha önce yayınladığımız bir yazıda bunu söylemiştik “Batı halkı doğu halkının sesini duymalı”. Yani batı halkı doğuya sesiz kalmamalı. İşte bu emperyalist güçler; şimdi de batıya saldırdı. Bizler doğuda olanlar olarak bu insanlık dışı saldırılara sesiz kalmadık, kalmıyoruz; kalmayacağız!

Günümüzde daha öncede buna benzer saldırılar oldu. Bu saldırıyı yapanlar Ankara, Suruç ve Diyarbakır’da ki saldırıyı yapanlarla aynı zihniyetteler. 

Artık böyle tehlikeli bir dönemden geçiyoruz ki halk, sokağa çıkmaya korkuyor. Peki bunu yapanlarında amacı bu değil mi? Bu saldırıların en baştaki amacı, kardeşliği hedef almaktır. Bizler halk olarak sağduyu ve BARIŞ isteğimizi kaybetmeden, demokrasiye sahip çıkarak; emperyalist güçlerin amaçlarına erişmesini engellemeliyiz. Aklıselimle hareket etmeliyiz.

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken yaralı vatandaşlara acil şifalar diliyoruz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15