ÇAKAR:``İSLAM VE KÜRTLER BÜYÜK ACILAR ÇEKTİ``

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkan Yardımcısı, Basın Sözcüsü Menduh Çakar bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında: ?İslam ve Kürtler büyük acılar çekti.?dedi.

Mardin 12.02.2015 21:29:12 0
ÇAKAR:``İSLAM VE KÜRTLER BÜYÜK ACILAR ÇEKTİ``

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkan Yardımcısı, Basın Sözcüsü Menduh Çakar bugün yaptığı yazılı basın açıklamasında: “İslam ve Kürtler büyük acılar çekti.”dedi.

Çakar  yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:
 
“Emperyalist Güçler, Yahudi Lobisi, İslam üzerindeki satranç oyunu ve de İslam ve Osmanlı toprakları üzerinde, Kürdistan coğrafyasında son yapılan  savaşlar,  tabiri caizse yapılan katliamlar ve yaşanan şiddet hepimizi üzmüştür. Tüm dünya, emperyalist güçler, İslam ile alay ediyor.
 
Bir de bunların para babaları, gündem değiştirip bu kadim topraklar üzerindeki madenleri, zengin kaynakları ve de petrolü elerinde tutmak için ellerinden geleni yapıyor. En son gördüğünüz gibi;
 
bu topraklar üzerinde yapılan oyunlar ve bir takım katliamları İslam Dini'ne mal edip,  aynı halkı birbirine düşürmek için oyunlar oynuyorlar. Şengal durumu, Suriye (Rojava) durumu, Kobane durumu ve ne acıdır ki yıllardır Filistin işgali ve soykırımı üzerine, buna IŞİD de eklenince, İslam ve Kürtler büyük acılar çekti. Bu oyunları düzenleyenler, bu insanları birbirine düşürmek, bölgelerini parçalamak istiyorlar.
NATO, Birleşmiş Milletler ve başta Amerika Komutası, IŞİD ile baş edemiyor. Buna inanıyor musunuz? Kesinlikle buna inanmıyorum. Tek gayeleri dengeyi korumak.  Temennimiz önümüzde  seçimler var. Barış sürecine inşallah zarar gelmez, engellenmez. Ve gene 6 -7 Ekim olayları gibi provokasyonların olmaması en büyük dileğimizdir. Tüm insanlık olarak buna karşı duyarlı olmalıyız.” ifadelerini kullandı. 

 Çakar şöyle devam etti:
 “Dünya’da 60 ülkenin nüfusuna sahip bir ilçede üniversite yok.”
 
2012 verilerine göre Kızıltepe ilçesinin nüfus bakımından Türkiye’nin 43 ilinden daha büyük olmasına rağmen, bir üniversitesinin olmamasından yakınan Çakar, “ Keşke diğer vekillerimiz, belediye başkanlarımız, burada olsaydı da, onlara seslenseydik. İlçemiz Kızıltepe 2012 sayımlarına göre, dünyada 60 ülkeden daha büyük nüfusa sahip. Türkiye’de de 43 ilin nüfusundan daha çok.
 
İlçemizin nüfusu 300 bini geçmiş. Sanki bu ilçe cezalandırılmıştır. Şu ana kadar bu ilçede ne bir yüksek okul, ne bir üniversite ne bir fakülte var. Bu utanç vericidir! Yazıktır, günahtır.” diyerek sitem etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00