Çakar: İşte bazı İslam ülkelerin çirkin yüzü

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Suudi Kral Salman bin Abdülaziz?in Fransa tatili ev sahibi Fransızları çileden çıkarmasıyla ilgili bir metin yayınladı.

Resmi İlan 27.07.2015 17:04:36 0
Çakar: İşte bazı İslam ülkelerin çirkin yüzü

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Suudi Kral Salman bin Abdülaziz’in Fransa tatili ev sahibi Fransızları çileden çıkarmasıyla ilgili bir metin yayınladı.

Çakar'ın açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

İslam ülkeleri üzerinde Irkçı Faşist Emperyalist göçlerin yaptığı savaş soykırım şiddeti görmemezlikten gelen Suudi Kralı bin Abdulaziz sanki hiç bir şey yokmuş gibi tatille gidiyor.

Fransa halkı buna isyan etti tepki gösterdi ama İslam ülkelerinde ses yok .Suudi Arabistan da ses yok Adam Kral dır.

Bir gün sıra sana da gelecek senin gibi çok Kral ler geldi geçti şarjın bitiği zaman Emperyalist göçler seni nasıl yok edeceğini biliyor çok yakın geçmişte gördük.

Bunun la ilgili işte Dünya medyasına haber olan ve Fransa halkının tepkisine yol açan haberi sizinle paylaşıyoruz.

İŞTE  HABER

Suudi Kral Salman bin Abdülaziz’in Fransa tatili ev sahibi Fransızları çileden çıkardı.

Cannes kentinin doğusunda yer alan Vallauris Golfe-Juan’daki La Mirandole halk plajının Suudi Kral ve beraberindeki yaklaşık bin kişiye tahsis edilmesi tartışma yarattı.

Kralın ailesi ile birlikte kalacağı villasının önündeki plaja girişler ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek yasaklandı. Yazlık konutla plaj arasına da asansörlü özel yol inşa edildi. 

Karara tepki gösterenlerin başlattığı kampanyada 100 binden fazla imza toplandı. Dilekçe metninde krala yapılan özel muameleye son verilmesi talep edildi.

Kampanyayı başlatan Jean-Noel Falcou vatandaşların haklarının çiğnendiğini söyledi.


“Bunun sadece yerel değil daha büyük bir sorun olduğunu görüyoruz. Golfe Juan bölgesinin ötesinde daha derin mevzulara, vatandaşların eşitlik hakkına ve yasaların üstünlüğüne dokunan bir hareket bu.”

Kral Salman ve ailesi plaja sıfır villasında üç hafta geçirecek. Beraberindeki kişiler içinse çevredeki lüks otellerde 600 oda tutuldu.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00