Çakar: Silvan?da Kaos Var

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar Silvan`da yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir bir açıklama yaptı.

Mardin 12.11.2015 18:18:20 0
Çakar: Silvan?da Kaos Var

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar; Silvan’da ki çatışma ve olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu ülkeyi kaosa getirmek isteyen zihniyet; elindeki son kozlarını kullanıyorlar. Ama yine başaramayacaklar! Geçmişte de bu ülkede, benzer saldırılar oldu; ama başaramadılar… Türkiye’yi kaosa sokmak isteyen; ırkçı, faşist zihniyet oyunlarını sürdürürken; emperyalist güçleri, Yahudi Lobisinin bu coğrafyada; halkın üstündeki satranç oyunları devam ediyor. Türkiye ve özelliklede bölgemiz üstündeki bu kara butlular, geçecek.

 

 Yapılanlar ne kadar söylediğimizin tersini de gösterse; bu ülkeye, coğrafyaya huzur, barış, refah gelecek; diyoruz. Kürt ve Türk halkı beraber kardeşçe yaşamaya devam edecektir.. Kürt ve Türk halkını bir birine düşman etmek isteyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bu zihniyet dışarıdan yönlendiriliyor…

Ama KÜRT ve TÜRK halkı bu oyunlara gelmeyecek. Bu coğrafya da eşit ve kardeşçe; demokratik bir yönetimle karar kılınmıştır. Tüm bu yapılan şiddet ve tüm bedellere rağmen bu halk, her zaman olduğu gibi BARIŞ’ta ısrarcıdır. Bugün Silvan çember içinde. Bu bir kaos durumudur. Bir an evvel ortadan kaldırılmasa; yarın başka Silvan’lar da kaos durumuna girecek.Tüm vekillere sesleniyorum; yalnız HDP vekilleri değil; halkın bu vatandaşların seçtiği diğer parti vekilleri de bu duruma el atmalıdır. Madam ki bu halk sizleri vekil seçmiştir; sizde bu halk için gereğini yapınız. Örneğin bugün; HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet zor şartlarda Silvan’ı ziyaret etti. Diğer partilerinde bu gibi olayları örnek alması lazımdır!

Silvan’ın bu acil durumu ve bu coğrafyada olan bitenler için elbet muhatap çıkar. Çözüm ve sorunların çözülmesi için diyalog ve temaslar yapılır. Ülkemizin değerli, temiz beyinli kanaat önderleri var. Hükümetle diyalog ve dondurulan Barış Sürecinin gözden geçirilmeli.

Kürt’ü olsun Türk’ü olsun herkesin bu yapıcı ve barışçıl diyaloga destek vereceklerine içtenlikle inanıyorum. Tüm bu kaos olurken insanlarımız katlediliyor. Ayrıca da Ekoloji ve Ormanlarımız da yanıyor bunlar Tarihtir Tarihi yakmak yıkmak boğmak insanlığı yakmakla eş değerdir. Bu gün tarihini ve geçmişini bilmeyen bir halk geleceğini sağlam Temeller üzerinde inşa edemezler Tüm Çevreci dostları duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu ülke hepimizin; Soma’da deprem olduğunda burada ki KÜRT halkı “TEK YÜREK” oldu. Aynı duyarlılığı tüm kesimlerin “SİLVAN” içinde yapmasını bekliyoruz.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


Anahtar Kelimeler: Çakar: Silvan?da Kaos Var
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00