Çakar: Paris`teki olay dünyaya ders oldu!

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar Paris`teki yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Mardin 8.01.2015 17:16:44 0
Çakar: Paris`teki olay dünyaya ders oldu!

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar Paris`teki yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

 Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Fransa Paris`teki yaşanan katliam ile ilgili bir açıklama yaptı.

  Çakar`ın açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

 Paris`teki olay dünyaya ders oldu!

  Dileriz ki Fransa’nın başkenti olan Paris’te yaşanan kanlı katliam dünyanın kulaklarını gözünü açar ve bu çağ dışı zihniyete karşı birleşerek ayağa kalkar. Orta doğuda yaşanan vahşetlere tedbir alınmazsa bu vahşet dünyanın insanlığın canını yakmaya devam eder.

 Bu Müslümanlar için de bir fırsattır. Birlik beraberlik güç birliği oluşturulmasa bu eylemler devam ederse İslam ve insanlık alemi bu savaşı kaybedecekler.

 

DÜNYA İNSANLIK İÇİN AYAĞA KALKIP BİRLEŞMEK ZORUNDA 

 

Bu dayanışma ve birleşme olmasa; bu vahşet devam edecek, insanlık

gerici, faşist ve emperyalist zihniyetlerin egemenliğine geçecektir.

 

Bilen bilir bilmeyenler Fransa’daki bu katliama baksın.

 Bu katliamlar  kime hizmet ediliyor?  

 Emperyalist ve Yahudi lobi sının yapmadıklarını, orta doğuda kuramadıkları egemenliği bu gerici zihniyete sarılarak gerçekleştirmek istediler.

 İslam inancını terorize ederek hedeflerine ulaşmak istediler. Bütün Müslümanların bu vahşetlere karşı duruş sergilemeleri susmanın da onaylamak olduğuna göre seslerini çıkartmalarını bunların barış dini olan İslam’a mal edilemeyeceğini haykırmaları gerekiyor.

 Hz. Muhammed (S.A.V.) hadisinde buyurduğu gibi (kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz) hadisine dayanarak bölgemizde ve dünyamızda yaşanan gözyaşı kan ve katliamlara karşı dini inancımız gereği duruş sergilememiz ve bunu durdurmamız gerekiyor.

 Tarihe, kültürlere, İnsanlığa ve medeniyetlere beşiklik etmiş bu kutsal topraklar da ve bölgemizde yaşanan bu trajediyi kabul etmiyor ve bu topraklar üzerinde yaşayan insanlık özüne sahip,çıkacak ve insanlık kazanacaktır.

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00