ÇAKAR`DAN REKTÖR OMAY`A BÜYÜK TEPKİ

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Memduh Çakar basına açıklamalarda bulundu.Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Kızıltepe`ye Fakülte ve Meslek Yüksek okulu açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mardin 30.11.2014 21:28:29 0
ÇAKAR`DAN REKTÖR OMAY`A BÜYÜK TEPKİ

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar basına açıklamalarda bulundu.Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Kızıltepe`ye Fakülte ve Meslek Yüksekokulu açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Kızıltepe Çev-Gön başkanı Çakar`ın yaptığı Basın açıklaması şöyle:

Çığlığımıza kulak verin!

     Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak değerli Kızıltepe halkına ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz.

    Çabalarımız sonucu ilçemiz için açılan Kızıltepe Meslek Yüksekokulu, sorumluların dengesizliği sonucu şu anda İstasyon`da eğitimi öğretime devam etmekte  bu ahlaki değil  ve bu kişiler Kızıltepe`de bulunması gereken okulun girişine Kızıltepe yazısını vermekten çekinmemektedir.

    Özellikle çağrımız Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü sayın Prof. Dr. Serdar Bedii Omay`adır.

Kızıltepe İlçemize Fakülte ve Yüksekokul açılması için niye engelemelerin oluyor buna anlam veremiyoruz.

 Üç yüz bine yaklaşan nüfusu ile Kızıltepe`miz Yüksekokul ve fakülteye layık değil midir ki buraya bunları açma ya da taşıma tenezzülünde bulunmuyor. Şayet gerekçeleri varsa bu konuda bizi de bilgilendirsin .Kızıltepe halkının sucu ne  bu üvey evlat muamelesi niye ve basının karşısına çıkıp bu konuda bizleri aydınlatsın. Hatamız sucumuz ne  öğrenelim.

Aksi takdirde Kızıltepe halkına karşı sorumluluğundan sıyrılamaz.

    Sayın Rektör son günlerde yaşanan kaos ortamını bahane ederek işin içinden sıyrılmayı düşünüyorsa sadece kendini kandırmış olur. Bu işin peşini bıraklmayacağız.

 Unutulmamalıdır ki bu kaos ortamları ancak eğitim kurumlarının sayılarının artması ile bir nebze olsun durdurulabilir.

     Önceleri Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Çevgön başkanı Menduh Çakar değerli çabaları ile  pek çok ortamda bu konuları dile getirmiş ve özellikle de Artuklu Ünivetsitesini bu konuda duyarlı olmaya davet etmiş olmasına rağmen görünen odur ki 5 yıllık çabaları bir neticeye varamamıştır..

 Sayın rektör önceleri duyarlı gibi görünmüş hatta gelip Ana Çocuk Sağlığında incelemelerde bulunmuş, Arsa yer tespiti yapmiş  bilirkişi uzmanları yer incelemesi yapmış, belediye de bu konuda kendilerine destek vermiştir. Ancak takip eden süreçte bunların sadece oyalama girişimleri olduğu görülmüştür. Kızıltepe`mize Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu layık görülmemiştir.

 

    Dikkat çekici noktalardan biri de özellikle Rektörümüz Serdar Beyin zaten yeterli sayıda fakülte ve okula sahip Mardin`e yönelik okul girişimleridir..

 Kızıltepe nüfusu Mardin`i ikiye katlamasına rağmen okul ve fakülte sayısı bakımından Kızıltepe Mardin`in çok gerisindedir.

 Zaten yeterli sayıda eğitim kurumu olan bir yere bu kadar okul açma isteğinin nereden geldiğini merak ediyoruz. ve sayın Rektörü bu konuda açıklama yapmaya davet ediyoruz. Halk aydınlatılmazsa bu işin arkasında başka şeyler arar.

     Başta değerli Kızıltepe halkı olmak üzere sivil toplum kuruluşları sorumlu tüm kişilere sesleniyoruz..

  Çağrımıza kulak veriniz! Daha önceki çalışmalarımızı da ön plana alarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz..

  İlçemizin ilerlemesi ve daha üst seviyelere gelmesini sağlayacak bu eğitim kurumlarının bir an önce Kızıltepe`de faaliyete başlamasını istiyoruz. Aksi takdirde gerek basın yoluyla gerekse de dernek olarak yapacağımız eylemlerde sorumluları ifşa etmekten çekinmeyeceğiz..

  Hatta gerekirse Ankara`ya gidip en üst seviye yetkilerle görüşüp durumu kendilerine iletmekten çekinmeyeceğiz.

     Ayrıca bu isteklerin yerine gelmesi için önce Kızıltepe Qoser halkından daha sonra da Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ,  Kızıltepe Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş ve daha önce de desteklerini esirgemeyen eski Mardin Milletvekili Halit Demir ve şu anda görevde olan Sayın AK Parti milletvekili Sayın Abdurrahim Akdağ`dan desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz.’’Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY

 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00