ÇANAKKALE?NİN RUHUNU SAHNEDE YAŞATTILAR

Çanakkale Zaferi?nin 100?üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında KEDEM(Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerinin sunduğu ?Çanakkale Zaferi? konulu tiyatro gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

22.03.2015 14:30:20 0
ÇANAKKALE?NİN RUHUNU  SAHNEDE YAŞATTILAR

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında KEDEM(Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) öğrencilerinin sunduğu “Çanakkale Zaferi” konulu tiyatro gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Oyunun sonunda öğrencilerin Türk Bayrağı açması ise büyük alkış aldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Çanakkale programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katılırken, programa gelen konukları Aşıkpaşa KEDEM Seğmen Ekibi’nin güzel gösterisi karşıladı. KEDEM öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Şehitlerini Anma Resim Sergisi’nin açılışını yapan Başkan Ak, sergiyi gezerek öğrencilerin eserlerini tek tek inceledi. Atapark KEDEM Mehteran Ekibi’nin gösterisi de programa ayrı bir renk kattı.

ÇANAKKALE’NİN RUHUNU BİZE YAŞATTILAR

6 perdelik tiyatro oyununda öğrenciler Çanakkale’de kahramanca savaşarak şehit düşen Mehmetçikleri, onları savaşa gönderen anneler ile eşlerini başarıyla canlandırdılar. Özellikle Seyit Onbaşı’nın 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıdığı sahne ile savaşta şehit olan Mehmetçiklerin mezarlarından çıkarak Türk Bayrağı açtıkları sahne izleyicilerden büyük alkış alırken, birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Tiyatro gösterisini büyük bir gurur duyarak ve duygulanarak izlediklerini ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Çanakkale’nin ruhunu bize çok güzel yaşatan bütün öğrencilerimize, KEDEM öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi 100 yıl önce milletimizin birlik beraberlik içerisinde vatanımızı nasıl koruduğumuzu tüm dünyaya gösterdi. Ülkemiz bize atalarımızın emanetidir. Bugün çok güzel bir Çanakkale tiyatrosu sunan çocuklarımız bu emanete ne kadar iyi sahip çıktıklarını ve iyi koruyacaklarını da bize göstermiş oldular” diye konuştu.

EMANETLERİNİZ GÜZEL İŞLER YAPIYORLAR

Keçiören Belediyesi bünyesinde kurulan KEDEM’in bir eğitim kuruluşu görevi yaptığını belirten Başkan Ak, “Bugün görüyorum ki KEDEM’i kurmakla çok iyi bir iş yapmışız. Milli manevi duyguları güçlü nesiller ve gönül rahatlığı içerisinde Türkiye’yi emanet edeceğimiz gençler yetişsin istiyoruz. Ben çocuklarımızla, gençlerimizle gurur duyuyorum. Eminim ki sizler de gurur duyuyorsunuz” dedi. Başkan Ak, KEDEM’de 11 kurs merkezinde 10 binin üzerinde çocuğa hizmet verdiklerine dikkat çekerek, “Bu sayede çocuklarımız sokağın kötü etkilerinden kurtulup boş vakitlerini daha iyi değerlendiriyorlar ve özgüvenleri artıyor. Sizlerin bize emanet ettiği çocuklarımız ne kadar güzel işler yapıyorlar. Çocuklarımız okullarında da çok başarılılar. KEDEM’li olmanın avantajını da yaşıyorlar. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun” mesajını verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Ak tiyatro oyununda görev alan bütün öğrencilere Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eseri ile Çanakkale kitabını hediye etti. Program hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40