CANİP KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği?nin 7. Olağan Genel Kurulu?nda Canip Karakuş, oybirliğiyle yeniden başkan seçildi.

18.01.2016 09:43:52 0
CANİP KARAKUŞ GÜVEN TAZELEDİ

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda Canip Karakuş, oybirliğiyle yeniden başkan seçildi.
 
     Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucu yeniden derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi.  Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da, faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından oylama işlemine geçildi. Tek aday olarak katıldığı seçimde, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilen Karakuş, “Merhum Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı iken, 23 Nisan bayramında makam koltuğuna oturan bir kız öğrenci, ‘Oturan kalkmıyor, ben de kalkmıyorum’ demiş, merhum Demirel de; ‘Kalk kızım,  buraya kolay gelinmiyor’ karşılığıyla herkesi güldürmüştü.  Ben de, başkanlık koltuğuna bir kez oturdum şimdi de kalkamıyorum” dedi.

     Seçimlerin tamamlanmasının ardından söz alan Karakuş, 15 yıldır yürüttüğü başkanlık görevine yeniden seçilmekten onur duyduğunu ifade ederek, “Beklentilerimizin çok altında kalan 2015 yılı ekonomisinin ardından yeni dönemle birlikte ekonomimiz bir istikrar iklimi yakaladı. Bu yeni dönemde başkentli giyim sanayicilerimizin imkânlarını geliştirip, ihracatı arttıracak projelerle ülkemize ve sektörümüze katma değer sağlayacağız” dedi.

    Ankaralı giyim sanayicilerilerinin rekabet kapasitelerini geliştirerek, sadece iç pazarda değil, küresel pazarlardaki payını arttırmak de için gerekli gayreti göstereceklerini kaydeden Karakuş, “AGSD çatısı altında inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini arttıracağız. Ayrıca bürokraside, sektörümüzle ilgili yapılan her çalışmada mutlaka bizler de taraf olacağız” diye konuştu.

    Faik Güngör ve Ergin Şentürk’ün, başkan yardımcılığı görevine getirildiği kurulda, AGSD Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
Derya Güneş, Haldun Hakçı, Bahattin Demirci, H. Emre Ertan, Hayati Akbaba, Metin Canbulat, Halil Şahiner.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24