?Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor? Çalıştayı

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşundaki tarihi tanıklığının ele alındığı ?Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor? Çalıştayını Ankara Kulübü Derneği`nin kullanmakta olduğu tarihi Abidinpaşa Köşkü`nde gerçekleştirdi.

13.05.2017 12:55:04 0
?Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor? Çalıştayı

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşundaki tarihi tanıklığının ele alındığı “Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor” Çalıştayını Ankara Kulübü Derneği'nin kullanmakta olduğu tarihi Abidinpaşa Köşkü'nde gerçekleştirdi.

 

Tarihi Kentler Birliği’nin aktif üyelerinden olan Çankaya Belediyesi, birlik kapsamındaki işbirliğini artırma çabaları çerçevesinde Cumhuriyetin kurucu mekânı Çankaya’nın, modern yüzü kadar tarihi değerini de ortaya çıkaran bir kent tarihi çalıştayı düzenledi.

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde tarihi Abidinpaşa Köşkü’nde düzenlenen “Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor” temalı çalıştaya Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Prof.Dr. Ruşen Keleş, Prof.Dr. Cevat Geray, Prof.Dr.İnci Aslanoğlu gibi Türkiye’de kentleşme konularında duayen ve kaynak kabul edilen isimler katıldı.

 

Ankara Üniversitesi Ankara Araştırmaları Merkezi, Ankara Kulübü Derneği, TMMOB’a bağlı odalar, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi gibi sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Tadelen, Çankaya’nın başkentlik kavramı içerisinde Cumhuriyetin temsil mekânlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

 

Çalıştayın temel hedefinin Çankaya’nın kent tarihine yönelik bir rota çizmek olduğunu kaydeden Taşdelen, “Kentler uygarlığın merkezidir, uygarlıklar kentlerden çıkar. Kamu yararı ve kamu çıkarı her zaman rantın önünde tutulmalıdır. Ancak hem Ankara’nın hem Türkiye’nin son 15-20 yıllık geçmişine bakıldığında tam tersi uygulamaların hayata geçirildiğini görüyoruz. Hem bu gidişata dur demek hem Çankaya'mızın ve Ankara’mızın, Cumhuriyet dokusunu yaşatıp kentleşmesine sahip çıkabilmek için hocalarımız ve sivil toplum paydaşlarının katılımıyla bu çalıştayı düzenledik” diye konuştu.

 

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, ise Ankara ve Türkiye için yararlı çalışmalar yapmak isteyen her kim olursa olsun destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07