ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN ``BİYOLOJİK GÖLET``

Çankaya Belediyesi`nin özgün ve örnek projelerinden Biyolojik Gölet”in yapımı tamamlandı. Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri`ndeki gölet, doğal güzelliğiyle Ankaralıları bekliyor...

18.12.2014 13:58:34 0
ÇANKAYA BELEDİYESİNDEN ``BİYOLOJİK GÖLET``

Çankaya Belediyesi`nin özgün ve örnek projelerinden “Biyolojik Gölet”in yapımı tamamlandı. Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri`ndeki gölet, doğal güzelliğiyle Ankaralıları bekliyor...


Parklarda kullanımı henüz yaygınlaşmamış Biyolojik Gölet uygulamasının çalışmalarını kısa süre önce başlatan Çankaya Belediyesi, Ahlatlıbel’deki çalışmaları tamamladı.

Teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğal taş ve bitki çalışmaları da tamamlanan Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri’nde bulunan Biyolojik Gölet hazır hale getirildi.

Çankaya Belediyesi’nin örnek projelerinden olan uygulamada, suni havuzlara benzemeyen doğal güzelliğinin yanı sıra hiçbir kimyasal madde kullanılmadan suyun bitkiler ve özel filtreler yoluyla temizlenmesi sağlanıyor. Doğada insan eli değmeden oluşan göletler gibi görünen “Biyolojik Gölet” Ahlatlıbel’i ziyaret edecek olan vatandaşlara farklı bir güzellik sunacak.  
 
DOĞAL YOLLARLA KENDİSİNİ TEMİZLİYOR…

518 metrekare alana kurulu ve 500 metreküp su kapasitesine sahip olan gölette, 48 adet biyolojik filtre kullanıldı. Sarkık Dallı Kara Dut, Yayılıcı Dağ Muşmulası, Batı Ladini, Leylandi Melez Servisi, Yayılıcı Ardıç, Mavi Yayılıcı Ardıç ve Hasır Otu kullanılan biyolojik gölet 15 ton doğal kaya kullanılarak elde edilen dere görünümüyle de görsel ziyafet sunuyor.  

Gölet, herhangi bir kimyasal madde ve mineral bakımı gerektirmeden, suda oksijen üreten bitkiler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar ve sazlıklar gibi canlı ve doğal nesnelerle kendisini temizleyecek.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00