ÇANKAYA, YEŞİL DOSTLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Çankaya Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Balkon-Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme ve Bahçe Düzenleme” yarışması sonuçlandı.

Belediye Haberleri 4.07.2013 17:46:59 0
ÇANKAYA, YEŞİL DOSTLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Çankaya Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Balkon-Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme ve Bahçe Düzenleme” yarışması sonuçlandı.

Yarışmayı kazanan katılımcılar ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın elinden aldılar.

Çankaya Belediyesi Mithatpaşa Caddesi ek binasında düzenlenen, “Balkon-Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme ve Bahçe Düzenleme” ödül töreninde dereceye girmeye hak kazanan adaylar, ödüllerini Başkan Tanık’ın elinden almanın heyecanını yaşadılar.

Çevre bilinci oluşturmak, bitkisel düzenlemelere özendirmek ve yeşil alan sevgisini artırmak ve çevre düzenlemesine teşvik amacıyla düzenlenen yarışmanın katılımcılarına “Sevgili Çankayalılar, çok değerli komşularım” diyerek seslenen Bülent Tanık, bu yarışmaya katılanların varlılığı ile daha yaşanılabilir ve daha sevilebilir bir Çankaya olacağını ve bunun çevre duyarlılığına örnek bir yarışma olduğunu dile getirdi.

“KENTİ EVİMİZ GİBİ GÖRMELİYİZ”

Vatandaşların kendi çevresinden başlayarak, çevreyi daha temiz tutmasının, korumasının belediye ve devlet eliyle yapılması gerekenler konusunda kolaylık oluşturduğunu belirten Tanık, “Korumak bir yana yapmak, geliştirmek gerekiyor. Bilinçli olan her vatandaşın, evinin, kapısının önünü ve sokağını temiz tutması belediyeler için bir teminattır.” dedi.

Kentte yaşayanların zamanının önemli bir kısmını dışarıda geçirdiğini, temiz çevre için çevre duyarlılığı bilincinin yetersiz olduğunu ve ortak yaşam kültürünün gelecekte temiz toplum açısından önemli olduğunu vurgulayan Tanık, “Kenti evimiz gibi görmeliyiz. Katılımcı yönetim anlayışımızla sizlere yol göstermek, destek olmak bizi mutlu ediyor ve sizlerin kolektif katılım göstermesi umut veriyor.” ifadelerinde bulundu.

5 AYRI KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

Nisan ayı sonunda başlayan başvuruların yoğun olması nedeniyle jüri seçim yapmakta zorlandı. İki elemeden geçen düzenlemelere, 5 kategoride ödül verilirken bahçe kategorisinde aynı ödüle iki bahçenin layık görüldü. Yarışmada toplam 18 ödül verildi. Her kategoride 3 ödül alan katılımcılardan İnci Durum balkon-pencere bezemede birinci, Sinan Köylü çatı-teras düzenlemede birinci, bahçe düzenleme alanında site bahçesinde birinci Ağaçseven Sitesi, apartman bahçesinde birinci, Özlem Elçin ve villa bahçesinde birinci Füsun Balıkçıoğlu oldu.

Yarışma kategorilerinde, birinciler 1.000 TL para ödülü ile bahçe kategorisinde için 500 adet yazlık çiçek ve ve 1 adet mavi ladin almaya hak kazanırken, çatı-teras kategorisinde 100 adet yazlık çiçek, balkon-pencere kategorisinde ise 50 adet yazlık çiçek almaya hak kazandılar. Tüm kategorilerde ikinci ve üçüncülere ise bank ve ladin, gül, süs eriği, kartopu ve yazlık çiçek ödülleri verildi. Yarışamaya katılan tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi.

Dereceye giren yarışmacıların tam listesi şöyle;

Balkon Pencere Bezeme Kategorisinde;

1. İnci Durum

2. Emine Kocabaşoğlu

3. Nurten Taştanoğlu

Çatı-Teras Düzenleme Kategorisinde;

1. Sinan Köylü

2. Cem Karar

3. Gülsüm Ertek

Bahçe Düzenleme Kategorisinde;

Apartman Bahçesinde;

1. Özlem Elçin, İnci Apartmanı

2. Şeref Gürpınar, Vadi Apartmanı

Nilgün Bilen, Zafer Apartmanı

3. Engin Zengin, Side Apartmanı

Site Bahçesinde;

1. Ağaçseven Sitesi

2. Park Sitesi

3. Hüner Sitesi

Ebru 1 Sitesi

Villa Bahçesinde;

1. Füsun Balıkçıoğlu

2. İnci Çakmakçı

Tahir Gürcan Hamzakadı

3. Nursel Bozbay


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04