Tarih: 09.07.2013 14:24

ÇANKAYA`DA RAMAZAN DENETİMLERİ

Facebook Twitter Linked-in


Ankara- Çankaya Belediyesi, vatandaşların pide ve ekmeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilmeleri için Ramazan ayının gelmesiyle hız verdiği fırın denetimlerini sürdürüyor...

Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, yıl boyunca aralıksız devam ettiği gıda denetimlerini, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle Ramazan pidesi, ekmek ve tatlı satışı yapan fırınlarda ile unlu mamul satışı yapılan iş yerlerinde yoğunlaştırdı.

Çankaya Belediyesi ekipleri, fırınlarda yapılan denetimlerde vatandaşların sağlığını etkileyebilecek her türlü konuda inceleme yaparken özellikle hijyene dikkat ediyor.

Son gün birçok noktada yapılan denetimlerde pide ve ekmeklerin gramaj yönünden uygun olduğu ve işçilerin iş kıyafetleri ile bone giydikleri tespit edilirken, bazı fırınlarda çeşitli hamurların tek bir teknede birleştirildiği görüldü. Değişik ekmek türlerine ait hamurların bir teknede birleştirilerek yeniden üretime gidilecek olmasının doğru olmadığını belirten denetim ekipleri, bu hamurları imha ederek yasal cezai işlemi uyguladı. Bazı unlu mamul satan işyerlerinin ise tatlıların üzerini yalnızca gazete kağıdıyla kapattığının görülmesi üzerine doğru yöntemin uygulanması konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

Yetkililer, ilçede unlu mamul satan işyerleri başta olmak üzere gıda ile ilgili tüm dükkanların denetimlerinin Ramazan ayı boyunca kesintisiz biçimde sürdürüleceğini belirttiler.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-ÇANKAYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —