CDT, DO-254 STANDARDI?NA YATIRIMLARINI GENİŞLETİYOR?

Elektronik tasarım otomasyonu konusunda toplam çözüm sunan CDT Bilgi Teknolojileri, Türkiye`de sistem tasarım ve üretimi gerçekleştiren farklı sektörlerden şirketlere sunduğu avantajlarla adından söz ettiriyor. Ar-Ge? ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve

Gündem 11.01.2016 17:15:03 0
CDT,  DO-254 STANDARDI?NA YATIRIMLARINI GENİŞLETİYOR?

Elektronik tasarım otomasyonu konusunda toplam çözüm sunan CDT Bilgi Teknolojileri, Türkiye'de sistem tasarım ve üretimi gerçekleştiren farklı sektörlerden şirketlere sunduğu avantajlarla adından söz ettiriyor. Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet gösteren SDT, CDT'den aldığı DO-254 destek araçlarıyla PADS ürün ve çözümlerini kullanarak çalışmalarını destekliyor.

 

Ar-Ge’ye dayalı olarak belirli dikey uzmanlık alanlarında yerli ürünler ve yetenekler geliştiren yerli savunma sanayi firması SDT, şirket bünyesinde geliştirilen İnsansız Hava Aracı Kontrol Bilgisayarı Donanımı tasarımı gereği kullanılan DO-254 sertifikasyonu kapsamında Mentor Graphics’in DO-254 destek araçları; ReqTracer, HDL Designer ve Modelsim tasarım ve doğrulama araçları kullanımını CDT Bilgi Teknolojileri’nin danışmanlığında genişletiyor. Uçan veya uçan objelerle ilişkisi olan tüm donanımların sahip olması gereken DO-254 standardının gereği olan adımları Mentor Graphics ürünlerini kullanarak daha iyi bir şekilde takip eden SDT, çalışmalarının daha eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağladı.

SDT Genel Müdürü Fatih Ünal CDT’nin desteği ile temin edilen ve kullanılan ürünlerin çalışmalarına sağladığı avantajları anlattı:

"Türkiye’nin yerli yapım orta irtifa insansız hava aracı kontrol bilgisayarı donanımı, deneyimli ekibimiz tarafından geliştirildi. Uluslararası bir zorunluluk olan ‘uçan veya uçan objlerle ilgisi olan her tür donanımın tasarlanması sırasında takip edilmesi gereken standartlar’ konusunu geliştirdiğimiz Hava Aracı Kontrol Bilgisayarı Donanımı için de uygulamamız gerekiyordu. Bu aşamada yerli sanayiimizin yenilikçi çabalarına elektronik tasarım otomasyonu konusunda sağladığı çözümler ve danışmanlık hizmetleri ile destek veren CDT Bilgi Teknolojileri ile işbirliği yapmanın çalışmalarımızı kolaylaştıracağına inandık. Bu doğrultuda ihtiyaçlarımızı Mentor Graphics’in destek araçlarını kullanarak çözdük. Çalışmalarımızı bu alandaki teknolojileri takip ederek destekliyor ve geliştiriyoruz.”

Ayrıca CDT’nin desteğiyle Mentor Graphics’in PADS Baskı Devre Tasarım Araçlarını kullanarak onlarca baskı devre kart tasarımı geliştirdiklerini de belirten Ünal, farklı platformlarda görev yapan baskı devre kart tasarımlarının taktik sahadaki platform, sensör ve silah sistemlerinin kontrolu gibi alanlarda kullanıldığını sözlerine ekledi. Fatih Ünal gerçekleştirdikleri projelerle ilgili CDT’nin sunduğu çözüm ve hizmetlerin kendileri için önemli ve kritik bir noktaya sahip olduğunu da belirtti.

SDT’ye sundukları DO-254 destek araçları ve PADS ürün ve çözümleri ile çalışmalarına destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş ise elektronik tasarım otomasyonu konusunda firmalara ihtiyaçları yönünde toplam çözüm sunabilen en tecrübeli ekibe sahip olduklarını belirtti ve başarılı projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

 

CDT Bilgi Teknolojileri Hakkında:

Elektronik Tasarım Otomasyonu konusunda kendi bölgesinin toplam çözüm sunabilen en tecrübeli ekibi olan CDT Bilgi Teknolojileri özellikle elektronik, telekomünikasyon, savunma, otomotiv, uzay/uçak ve üretim sektörlerine hizmet vermektedir. Bu konuda pazarda lider konuda bulunan CDT’nin hizmet verdiği sektörlerde Aselsan, TAI, FNSS, Arçelik, SDT, Vestel, Hexagon, TEMSA gibi 60’ın üzerinde önemli müşterisi bulunuyor.

Profesyonel yaklaşımı ile ulaslararası kabul gören yenilik ve teknolojileri, yerel hizmetler ve uzmanlıkla birleştirerek müşteri portföyüne çözümler sunan CDT, bilgisayar destekli tasarım teknolojileri konusunda, tasarım, analiz, simulasyon ve üretim konularını da içerecek şekilde Elektronik Tasarım, Kablolama, PCB üretimi, Güvenilirlik Mühendisliği gibi farklı konularda hizmetler veriyor.

Bir diğer ana iş kolu da bilgi, belge ve süreç yönetimi olan CDT bu alanda Doxoft markasıyla başta bankacılık-finans ve sigorta kuruluşları olmak üzere dokümanlarını, iş süreçlerini ve elektronik formlarını yönetme ihtiyacı duyan tüm firmalara başarılı yazılım projeleri sunuyor.

Detaylı bilgi için www.cdtas.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri:

SDT A.Ş.; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet göstermektedir. Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koymuş ve kullanıma vermiş bulunmaktadır. SDT; uzmanlık alanları itibariyle, algılayıcı (Radar, Kızıl Ötesi vb) ve elektronik harp sinyal işleme ve analiz sistemlerini, görüntü işleme ve analiz yazılımlarını, uydu yer istasyonları, uydu sinyal/veri işleme ve analiz sistemlerini, hava platformları ve silah sistemleri elektronik/aviyonik sistemlerini, kara platformları elektronik ünitelerini ve simülasyon ve eğitim sistemlerini özgün ve yerli olarak gerçeklemektedir.

SDT ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı gereklerine uygun olarak Kalite Yönetim Sistemini kurmuş ve bu sistemi 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ile belgelendirmiştir. SDT, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na doğrudan yaptığı projelerin yanı sıra Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın himayesinde yürütülen birçok projede ana entegratörlerle birlikte çalışmaktadır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00