CDT, YENİLİKÇİ SINIR TARAMA ÇÖZÜMÜ XJTAG?İ ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR

CDT Bilgi Teknolojileri, dünyada hızla yayılan sınır tarama (boundary scan) çözümü olan XJTAG Tasarım Geliştirme Sistemi ile ilgili çalıştay düzenleyerek sektör ilgililerine fayda sağlıyor.

Teknoloji 12.05.2017 18:47:03 0
CDT, YENİLİKÇİ SINIR TARAMA ÇÖZÜMÜ XJTAG?İ ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR

CDT Bilgi Teknolojileri, dünyada hızla yayılan sınır tarama (boundary scan) çözümü olan XJTAG Tasarım Geliştirme Sistemi ile ilgili çalıştay düzenleyerek sektör ilgililerine fayda sağlıyor.

 

Elektronik tasarım otomasyonu konusunda gerçekleştirdiği etkinliklerle sektöre ivme kazandıran CDT Bilgi Teknolojileri, dünyada hızla yayılan sınır tarama çözümü XJTAG Tasarım Geliştirme Sistemi ile ilgili düzenlediği çalıştayda tasarım, geliştirme, test ve üretim mühendislerine uygulamalı olarak ürünü tanıyıp kullanabilme olanağı sağladı. Bir grup yazılım ve donanımdan oluşan, test rahatlığı ile elektronik devrelerin kısa sürede kolaylıkla hazırlanmasına imkân sunan XJTAG, elektronik tasarım otomasyonu konusunun en önemli ürünlerinden biri olarak sektör yetkilileri tarafından büyük ilgi gördü. Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda firmadan farklı dallarda yaklaşık 50 mühendis katıldı.

 

XJTAG, gelişen teknolojiler nedeniyle daha karmaşık hale gelen baskılı devre kartlarının (PCB) üzerindeki fiziksel erişim sorunlarını çözebilmek için geliştirilen, entegre devrelerin pin durumlarını izleme, voltajlarını ölçme ya da entegre devrelerin alt bloklarını analiz etmede düzeltme tekniği olarak kullanılan sınır tarama teknolojilerinin en yenilikçi versiyonu olarak dikkat çekiyor. Elektronik tasarım ve üretim süreçlerini kısaltarak firmaların zamandan tasarruf etmesini sağlayan XJTAG için düzenlenen çalıştayda katılımcılar ürünün konseptiyle ilgili detaylı bilgi ve terimleri öğrenirken aynı zamanda ürünler ve tasarım için “Test” başlığı altında yer alan sınır tarama test çözümlerini de uygulamalı olarak deneyimleme imkânı buldular.

 

XJTAG ile ilgili düzenlenen etkinliklere gösterilen ilgiden memnun olduklarını, bu ilginin sektör için de önemli olduğunu vurgulayan CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Elektronik tasarım otomasyonu konusunda geniş bir yelpazede farklı sektörden pek çok firmaya toplam çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Çalışmalarımızın yanı sıra hizmet verdiğimiz alanlarda seminer ve çalıştaylar düzenleme konusunu da önemsiyoruz ve bu eğitimlerle daha fazla insana ulaşmayı umuyor ve sektörün gelişmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda XJTAG ile ilgili gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, daha önceki etkinliklerimizde de olduğu gibi katılımcılara ürünle ilgili en kritik bilgileri aktararak uygulamalı olarak ürünü kullanma imkânı sunduk ve yıl içerisinde ürüne eklenen yeni özelliklerle ilgili bilgileri de paylaştık. Bu sayede katılımcılar ürünü daha iyi tanıyıp ürünün kullanımının önemini daha iyi kavramış oldular. Bir grup yazılım ve donanımdan oluşan, test rahatlığı ile elektronik devrelerin kısa sürede kolaylıkla hazırlanmasına imkân sunan XJTAG için düzenlediğimiz etkinliklere beklediğimiz ilgiyi yakalıyoruz. Sektörün farkındalığını arttırmak ve gelişimini sağlamak adına bu tür çalıştay ve seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07