? ÇEK, YENİDEN İTİBAR KAZANACAK?

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, Hükümet?in üzerinde çalıştığı Maliye paketi ile çek yasasında büyük değişiklikler yapılacağını bildirdi.

Gündem 23.06.2016 09:13:08 0
? ÇEK, YENİDEN İTİBAR KAZANACAK?

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, Hükümet’in üzerinde çalıştığı Maliye paketi ile çek yasasında büyük değişiklikler yapılacağını bildirdi.

Çek Kanunu’nda yapılan düzenlemenin ardından ödenmeyen karşılıksız çek sahiplerine verilen hapis cezasının kaldırılmasıyla patlayan çek oranı yüzde 100’e yakın artış gösterdi. Çekin itibarsızlaşması üzerine harekete geçen 65. Hükümet hazırladığı yeni Maliye Paketiyle Çek Kanunu’nda düzenlemeye gidiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizmci - Sanayici İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, itibarsızlaşan çeklerin bu yeni düzenlemeyle yeniden itibar ve güven kazanacağını ifade etti. Kılıççıoğlu, “Malumunuz üzere Çek Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından karşılıksız çıkan çeklerin sahiplerinin hapis cezaları kalkmıştı. Oldukça iyi niyetli getirilen bu uygulama maalesef uygulamada kötü niyetle kullanıldı. Verilere bakıyoruz, hapis cezasının kalkmasıyla patlayan çek sayısı neredeyse ikiye katlanmış. Bu da piyasadaki dengeyi alt üst etmiştir” diye konuştu.

Hükümetin hazırladığı yeni Maliye Paketi hakkında açıklama yapan Kılıççıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu paketle ödenmeyen çeke hapis cezası uygulamasının yeniden başlayacak. Pakette ödenmeyen çek için 6 ay ile 1 yıl arası hapis cezası verileceği ve cezanın ertelenmeyeceği belirtiliyor. Yine çeklere getirilecek olan karekod uygulamasıyla çeki alan kişi ya da firma, çeki yazan firma ya da şahıs hakkında hemen hemen bütün sicil bilgilerine ulaşabilecek. Bu durum da piyasada yeniden çek konusunda güven tesis edecektir.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00