ÇETKODER`DEN EMEKLİ MAAŞI İSYANI

ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye de ki emeklinin durumu ne olacak? Emekli açlık sınırı altında bir gelirle sürünmeye mahkûm mu? Dedi.

Gündem 7.11.2014 11:45:15 0
ÇETKODER`DEN EMEKLİ MAAŞI İSYANI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Türkiye de ki emeklinin durumu ne olacak? Emekli açlık sınırı altında bir gelirle sürünmeye mahkûm mu? Ülkemizdeki emeklilerin aldıkları aylıklar belli. İşçi ve memur emeklisi, esnaf emeklisi belli. Aldıkları emekli aylığı ile bırakın geçinmeyi, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmişler, yardıma muhtaç hale düşmüşlerdir. Türk-iş tarafından Eylül 2014 ayı için açıklanan Ülkemizde açlık sınırı 1190, Yoksulluk sınırı 3876, Bir kişinin yaşam maliyeti ise 1.410 lira iken, Ülkemizdeki emeklinin durumu ser sefil haldedir. Emeklilerin yüzde 85’i yardıma muhtaç halde yaşamaktadır.  Bu kocaman bir ayıptır.  Yüzde 85’i maşıyla geçimini sağlayamıyor. Maaş olarak aldığı paranın tamamı gıdaya vermiş olsa, bu kez diğer giderlerini karşılayamıyor.  Emekli kendilerine ve ailelerine saygın yaşam düzeyi sağlayacak bir gelir elde edemediği gibi,  temel ihtiyaçlarını karşılayamama durumundadır. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamalarını hesap ettiğiniz vakit, emeklinin eline geçen para ile yaşaması mümkün değildir” dedi.

 TBMM KENDİNE GELİNCE NALINCI KESERİ GİBİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Milletvekilleri kendi maşlarına gelince bir çırpıda bir araya gelip ballı börekli hale getirmeyi biliyorlar. Kendi emeklilerini de unutmuyorlar. Kendilerine gelince nalıncı keseri gibiler.  Ama iş 25- 30 sene devletine hizmet etmiş emekli olmuş, Memur, işçi, esnaf emeklisine gelince, yaşama öl diyorlar. Bunun neresinde, hak, hukuk, adalet kavramı var?! Böyle bir anlayış karşısında ne söyleyeceğimizi, nasıl bir tavır takınacağımız, doğrusu bilemiyoruz” dedi.

 HERKESE, HER KESİME VAR DA EMEKLİYE GELİNCE Mİ YOK

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ülkemiz Afrika da ki açlara koşuyor, Somali de ki fakirlere koşuyor, Dünyanın her yerindeki aç ve yoksula koşuyor. Komşu devletlerde çıkan arbede ve savaştan kaçıp bize sığınanlara kucak açıyor ve onlara her tür imkânı sağlayıp bakıyor. Sadece Suriye’den ülkemize gelenler milyonlarca kişi. Bunlara sosyal yardım adı altında her yardım yapılıyor. Yola, Köprüye, Baraja, inşaata, Her tür işe kaynak bulunuyor da, iş, emekliye gelince mi kaynak bulunmuyor?!”dedi.

 EMEKLİ ATIN İTİN BOKU’NUMU YESİN!

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Emekli artık YEMEKLİ olmak istiyor, yemekli! Sofrasında tenceresi adam gibi kaynasın, insan onuruna, gururuna, şerefine yakışacak şekilde yaşamak, ele güne muhtaç duruma düşmemek istiyor.  istediği çok mu sizce!? Bu emekli insan değil mi? Yaşamak için, Atın itin boku’nu mu yesin (!)”dedi.

 ALLAHTAN KORKUN, KULDAN UTANIN, BU ALLAHTAN REVAMIDIR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “AB kapısında gireceğiz diye beklerken, AB ülkeleri içinde en vahim emekli durumu bizimkisi. Her on emeklimizden üçü mutlak suretle yardıma muhtaç hale gelmiştir. Mevcut emeklerlimizin Yüzde 25’i Kurumlardan, yüzde 38’i Belediyelerden yardım alır (Kuru gıda ve yiyecek) vaziyetteler.  Ekmek en temel gıda maddeleri halindedir. Kırmızı et ise yılda bir yâda iki kez girebilmektedir. Fırat’ın Kenarındaki Kuzu adaletine ne oldu?! Herkese var da, emekliye yok mu?! Bizi yönetenlere sesleniyorum. İnsan Allah’tan korkar, Kuldan utanır. Bu Allah’tan revamıdır?!” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00