ÇETKODER:``YÜRÜRLÜKTEKİ YASALARI İŞLER HALE GETİRİN``

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Engelliler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündem 3.12.2014 09:16:15 0
ÇETKODER:``YÜRÜRLÜKTEKİ YASALARI İŞLER HALE GETİRİN``

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Her yıl 3 Aralık günü ve öncesi, ilgili ilgisiz, her siyasi makam, her belediye başkanı, her kamu kurum ve kuruluşu idarecisi, her stk başkanı, her meslek odası başkanı bu günü kutlayan, anan söylem ve demeçler verirler. Hatta Belediyeler ileri giderler çarşaf çarşaf bilbordlara ilan astırırlar.  Ama ne hikmet ise AB uyum yasaları çerçevesinde hızla çıkan ve bir türlü uygulamaya giremeyen, yürürlükteki yasaları işletmezler. Devlet Engelli kardeşlerimiz için çok sayıda tedbir, önlem, çağdaş yaşam ile uyum sağlamaları, hayata tutunmaları için düzenlemeler yapmış ve yönetmelikler çıkarmışsa da bunun gereğini yerine getirmezler.  Ama engellileri çok düşünür, severler (!)” dedi.

 SOSYAL YAŞAMDA GEREKLİ DÜZENLEMELER YERİNE GELSİN

 Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ülkemizde halen yollar, sokaklar, kaldırımlar, resmi kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere tüm kamuya açık alanlar engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirilmemişlerdir. Göstermelik kaldırım düzenlemeleri, göstermelik tabela ve levhalar ile işi geçiştiriyorlar. Halen resmi kurum ve kuruluşlarda engelliler için farklı bir asansör, farklı bir geçiş alanı, engellilerin kullanımı için özel tuvaletler, toplu taşıma araçlarının engelliler için düzenlenmesi gibi çok sayıda işlem hayata geçememiştir. İlgisizlik, bilgisizlik, alakasızlık almış başını gidiyor. Ama yöneticilerimiz, aklı esen herkes bu günü anıp, kutluyor. Neyini, nasıl kutluyor ise?! (!) İşin garibi her özel günde ve belirli haftada bunlar hep tekrarlanıyor. Yaptıkları tekbir iş var. Kitapçıya gidip ‘belirli günler ve haftalar’ kitabı alma, bunu açıp, özel günlerin gelmesine yakın basın bülteni yapıp basına geçmek. Bu arada özellikle belediyelerin kasasından afiş, İlan astırıp yanına ismini ve resmini koyarak kendi reklamını yapmak” dedi.

 KURU KURUYA ENGELLİ DOSTU OLUNMUYOR

 Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Yürürlükte olan yasal düzenlemeler ve çıkan yönetmeliklerin gereğini yerine getirsinler ve başta hastaneler olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile sosyal yaşamda bu düzenlemeleri hayata soksunlar. Ondan sonra biz engelli dostuyuz, engellileri düşünüyoruz desinler.  Kuru kuruya laf ve demeçle bu iş olmuyor. Yapılan sadece ilgilinin kendi reklamı oluyor. Ayrıca artık engellileri anarken, özürlü demekten bir vazgeçin. Kimin ne vakit engelli olacağı belli olmaz. Bu duygu ve düşünceler ile Engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bildirir, bir çevre ve tüketici kuruluşu olarak sosyal hayatta karşılaştıkları sıkıntı ve sorunların giderilmesinde her tür hukuki yardıma hazır olduğumuzu bildiririz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00