ÇEV-GÖN Başkanı Çakar`dan ``8 Mart Dünya Kadınlar Günü``Mesajı

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar?? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü? ?Nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mardin 7.03.2016 18:08:56 0
ÇEV-GÖN Başkanı Çakar`dan ``8 Mart Dünya Kadınlar Günü``Mesajı

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar’’ 8  Mart Dünya Kadınlar Günü’ ’Nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çakar Yayınladığı Mesajda şunları söyledi;.

 ‘’ Hz Peygamber Efendimiz(SAV) 'in  " Cennet annelerin ayakları altındadır."Sözünü hatırlatarak,  Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz.

Şüphesiz Özellikle bölgemizde olmak üzere Dünyanın her yerinde eskiden  kadınlar , erkeklerden daha fazla çalışmış ,yorulmuş ve emekleri göz ardı edilmişti.

Ama bulunduğumuz asırda ne var ki emeğinin karşılığını almayan işçi emekçi kadınlar günlük haberlerde töre cinayetleri baskı şiddet taciz tecavüz olayları ile çalkalanıyor.

Kadının örgütlü gücü şiddet kültürünü aşacak.

Bu kıymetli değerli saygın insanlara sahip çıkmamız gerekir. Tüm insanların ortak sorunu olan ve insan hakları ihlali sayılan şiddet yaşamın her alanında kadınları daha ağır biçimde tehdit etmeye devam ediyor.

Hele bu yıl çoğalan kadına şiddet taciz tecavüz intihar  bu yokmuş gibi insanlık dışı işkence ile öldürmeler yakmalar.

Son dönemlerde hatta İslam ülkelerinde  kadına şiddet öldürme ve kadın tüccarlığı  ve kadını pazarlarda pazarlama satma girişimleri insanlığı çileden çıkarmış dünya bunu seyrediyor.

Evde sokakta işyerinde savaşlarda şiddet taciz tecavüz kadın bedeni üzerinde tehdit aracı olarak kullanılıyor. Devlet başta Belediyeler olmak üzere kadınları koruma vakfı kurulsun  bu vakfa üye olmalıyız. Bu güce güç katmalıyız.

Güvenlik yasası ve iyileştirme kanunu mecliste geçmekte ve bu insani soruna çözüm getirmeyip  ancak 8 Mart günü kutlamaları yapıyor yani yılda bir sefer hatırlıyorlar.

Hele bazıları bu kutsal insanlar üzerinde de siyaset yapıyorlar.

Kadınların da köklü  tüm haklara sahip olma bir koruma vakfı yada dernekleri bulunsun şu anda bazı yerlerde kadın koruma dernekleri var.

.Ama maalesef tüm  toplumu kapsamıyor. İşleyiş herkese ulaşılmıyor.yeni yapılacak anayasa da donanımlı ödeneği ve hakları belirlenecek bu sığınma evleri mutlaka bağımsız şekilde yer alması temennimizdir.

Ama günümüzde başta iş ve siyaset alanında Emekçi kadınların bir atak içinde ve emekleri göz önünde.

 İstiyoruz ki " Gün Gelsin Beşik Sallayan Anaların Elleri , Dünyayı Sallasın.Kadına el kaldırılmaz kadın güldür koparılmaz Kadın Anadır Bacıdır kardeştir kadın kutsaldır.Kadın Emanettir.

 Hayatımızın her anında varlıklarını htiğimiz bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum. ". “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutlu Olsun” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90