ÇEV-GÖN Başkanı Çakar`dan, Su Sıkınıtısı Açıklaması

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, günlerdir Kızıltepe?de olan su sıkıntısı ile ilgili; yaptığı temaslar sonucunda bu açıklamayı yaptı.

Mardin 20.11.2015 19:38:57 0
ÇEV-GÖN Başkanı Çakar`dan, Su Sıkınıtısı Açıklaması

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, günlerdir Kızıltepe’de olan su sıkıntısı ile ilgili; yaptığı temaslar sonucunda bu açıklamayı yaptı.

Nusaybin Beyazsu’dan; Kızıltepe (Qoser’e) gelen su; 3 gündür yok. İlçede su sıkıntısı yaşanıyor. Değerli Kızıltepe Halkından; vatandaşlarımızdan yoğun mesaj geldi. Mardin MARSU’nun (Mardin Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi); Beyazsu durumu hakkında bilgi almak istediler. Bizde ilçemizin sorunu olan bu problem için; gerekli yerlere başvurup ilgili kişilerle temasta bulunduk.

Yaptığımız konuşmalar sonucu, bizlere şunları aktardılar: “Beyazsu Nusaybin’den geliyor. Arıza, patlama orada olmuş. Nusaybin ise şu anda abluka altında. Sokağa çıkma yasağı var. Operasyonlar var, yoğun çatışma ve patlama sesleri geliyor. Her gün ölüm haberleri geliyor. Ayrıca Nusaybin İlçesine giriş ve çıkışlar kapalı. Mardin-Kızıltepe-Nusaybin İpekyolu kapanmış durumda. Beyazsu arızasının giderilmesi için günlerdir yoğun çaba sarf ediyoruz.

 Nusaybin’e gitmek için girişim yaptık ama, yoğun silah sesleri, patlama ve roket saldırıları bizleri zor durumda bıraktı. Elemanlarımızın o zor koşullarda çalışmasını tehlikeli gördük. Bunun üzerine Mardin Valisinden özel izin alarak iş makinelerimizle arızanın bulunduğu yere, o tehlikeye rağmen gittik. Arızayı giderdik. Bir sıkıntı yaşanmazsa tekrar; bu gece havuzun dolması ile bazı yerlere su verilecek.

Ve yarın inşallah bu sorun tamamıyla giderilecek. Halkımızın da Nusaybin Halkının mağduriyetinin göz önünde tutmalarını istiyoruz. Günlerdir; ne su, ne de elektrik var. Sokağa çıkma yasağı, operasyonlar; çoğu evler göç etti. Tüm bunlara rağmen; bizlerde empati kurup bu durumu anlayışla karşılamalıyız. Halkımızın mağduriyeti giderilecektir. Bir an evvel Nusaybin’de bu abluka ve sokağa çıkma yasağının kalkması içtenlikle temennimizdir. Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00