Tarih: 22.07.2013 08:27

CEVİZLİBAĞ METROBÜS İSTASYONUNA YENİ DÜZENLEME

Facebook Twitter Linked-in

Mevcut üstgeçitlere ilave olarak, 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde Platform yapılacak.

 ·           İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metrobüs İstasyonlarını Yaya ve Engelli Kullanımı ve Erişimi Açısından Daha Konforlu Hale Getirecek Çalışmalar kapsamında yeni bir çalışmayı daha başlatıyor.

·           Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu yaya erişimlerini daha konforlu ve güvenli olarak sağlamak ve yoğunluğu azaltmak için hazırlanan projenin uygulama çalışmalarına 18 Temmuz 2013 tarihinde, Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece, saat:24.00’da başlanıyor..

·       Metro-Metrobüs bağlantısını sağlayan ve aktarma merkezi olarak kullanılan istasyon günlük ortalama 35.000 kişi tarafından kullanılmaktadır.

·      Bu sebeple mevcut üstgeçit merdivenleri ile turnikelerde yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla, Cevizlibağ Metrobüs İstasyonunda  mevcut üst geçitlere ilave olarak, istasyona doğru 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde platform yapılacaktır.

·      Yeni yapılacak platform üzerine;

-Turnikeler taşınacak,

- Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için  asansör  yapılacak 

-Mevcutta 1.90  metre genişliğinde olan  yaya merdiveni  3 metre olacak şekilde genişletilecek.

·      30 gün sürecek çalışmalar sırasında istasyonun Merter tarafı hizmete açık olacak, vatandaşlar tarafından kullanılabilecektir.

·      Ancak, 1 ay sürecek olan çalışma sırasında yaşanabilecek bir yoğunluğun önlenmesi için;

 -Yolcuların Cevizlibağ Metrobüs istasyonu yerine Topkapı İstasyonunu kullanmaları,

-Cevizlibağ Metro İstasyonundan gelecek yolcuların ise, Topkapı veya Zeytinburnu İstasyonlarından aktarma yapmaları önem arz etmektedir.

 ·      Çalışmanın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nce yapıldı. Uygulamalar ise; Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek.


ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —