Tarih: 08.06.2015 21:45

ÇEVRENİN KORUNMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR BİR SERGİDE TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Amasya  Valisi İ. Halil Çomaktekin Çevre Haftası münasebetiyle hazırlanan ve ilimizde kentsel dönüşüm ile çevrenin korunması faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalara ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Hazeranlar Konağındaki açılışa ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren ve sergide yer alan çalışmaları inceleyen Vali Çomaktekin burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler” vizyonumuzla Amasya’mızı daha güzel yarınlara taşımak ve geleceğimizin umudu çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek amacıyla bir çok çalışma yürütülmektedir.

            Sağlıklı, temiz ve daha güzel bir çevre için, bir çok sektöre ait işletmeler de  bilgilendirme çalışmaları yapılmış, vatandaşın farkındalığını artırmak için ilimiz merkez ve ilçelerinde de temizlik kampanyaları başlatılmıştır. Ayrıca İlimizdeki sanayi tesisleri,  kurum ve kuruluşlar  çevre mevzuatına uygunluk açısından düzenli olarak denetlenmektedir.

Bu sergide ise “Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler” vizyonu kapsamında   çevre yönetimi ve denetimi kapsamında yapılan çalışmalar, kirlilik durumları ve söz konusu kirliliğin  giderilmesi için yapılan faaliyetlerden kesitler yer almaktadır. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm halkımızın Çevre Haftasını kutluyorum.”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —