CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI`DAN TARIMSAL SULAMA GİRİŞİMİ

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin DEMİR ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza DİNİZ? i makamında ziyaret etti

Gündem 13.05.2016 21:52:43 0
 CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI`DAN TARIMSAL SULAMA GİRİŞİMİ

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin DEMİR ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü   Ali Rıza DİNİZ’ i makamında ziyaret etti .

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı  yaptığı yazılı açıklamada Bugün Mardin ve İlçelerinde yaşanan Tarımsal sulama konusunda Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin DEMİR ile birlikte ziyaret ettiği Devlet Su İşleri Genel Müdürü   Ali Rıza DİNİZ’e Tarımsal Sulma konusunda Bölgede yaşanan sıkıntıların giderilmesi bakımından  GAP Sulama kanalları ile Mardin depolamasının bir an önce tamamlanmasını kendilerinden hassaten talep ettiklerini açıkladı.,

Ceyda Bölünmez Çankıtı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Yeşilli Belediye Başkanımız Hayrettin DEMİR ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz Sayın Ali Rıza DİNİZ’ i makamında ziyaret ettik. Bölgemiz açısından hayati önem taşıyıp genel müdürlüklerince takibi yapılan GAP sulama projeleri ile bölgemizde devam eden ve yapılması planlanan projeler üzerine görüş alış verişinde bulunduk. Özellikle GAP Sulama kanalları ile Mardin depolamasının bir an önce tamamlanmasını kendilerinden hassaten talep ettik. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ve her zaman bu konuda sürekli bir iletişim içinde bulunarak sorunların çözümüne yönelik politikalar geliştirilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi kendilerine ilettik. İhalesi yapılmış olan Mardin Ceylanpınar Ovaları Sulamaları Aşağı Mardin Ana Kanalı 3.Kısım İkmali İnşaatı, Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 3.Kısım Şebeke inşaatı, Mardin Depolaması Cazibe Sulaması ve Mardin Depolaması İnşaatlarının hızlandırılması ve bu işlerde karşılaşılan sorunların ilgili kurumlarınca çözüme kavuşturulması adına bu projelerin yakından takipçisi olacağımızı ve projelerin biran önce hayata geçmesinin artık zaruriyet arz ettiğini kendilerine ifade etme imkanı bulduk. Ayrıca Belediye Başkanımız Hayrettin DEMİR ile birlikte Yeşilli ilçemizdeki içme ve Sulama suyu ihtiyacına yönelik hayata geçirilmesi gereken proje taleplerimizi kendilerine arz ederek, bu işlerin bir an önce hayata geçirilmesi ricasında bulunduk.
Sayın Genel Müdürümüz Ali Rıza DİNİZ beyefendi yaptığımız ziyaretten son derece memnuniyet duyduklarını, bölge ve ülke açısından önem arz eden bu projeye ilgi alakamızdan dolayı mutlu olduklarını belirttiler. İhalesini yaptıkları işlerden bazılarında ciddi ilerleme kaydettiklerini belirterek, projelerin talep ettiğimiz üzere daha da hızlandırılması için arazi toplulaştırmasından kaynaklı problemlerinin çözüme kavuşturularak yüklenicilerin önünün açılması gerekliliğini ifade ettiler. Genel Müdürümüz ve Proje ve İnşaat Daire Başkanı Kaya YILDIZ bey milletvekillerinin bu projeye desteğinin çok önemli olduğunu, projenin daha hızlı yürümesinin önündeki sorunların çözümüne yönelik Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü üst yönetimi ile Diyarbakır ve Şanlıurfa Bölge Müdürleri, Tarım bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Daire Başkanlarının, Milletvekillerinin ve ihalesi tamamlanan Projelerin inşaatlarını yapan yüklenicilerinin de hazır bulunacağı bir toplantının yapılmasının faydalı olacağını belirttiler. Bizlerde bunun çok isabet olacağını, yukarda zikredilen kurum ve kuruluşlar ile birlikte, bu işten bire bir etkilenen yöre çiftçimizi temsil eden STK’lar ile Ziraat Oda başkanlarının toplantıya dahil edilmesini talep ederek toplantı yerinin Ankara yerine sorunun yerinde konuşulması ve yerinde çözüme kavuşturulması amacı ile Mardin’de yapılmasını teklif ettik. Sayın Genel Müdürümüz bu önerimizi memnuniyetle tasvip ederek ilgili daire başkanlarına ve bölge müdürlerine en kısa zamanda toplantının gerçekleştirilmesi için gerekli talimatları vermiştir. Ayrıca Genel Müdürümüz zaman kaybetmeden Yeşilli Belediyemizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını giderecek olan projelerin hayata geçmesi için Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne talimat vermiştir. 
Başta Sayın Genel Müdürümüz Ali Rıza DİNİZ ve Proje ve İnşaat Daire Başkanı Kaya YILDIZ beyefendilere öncelikle şahsıma ve Yeşilli Belediye başkanımız Hayrettin DEMİR’ e gösterdikleri ilgi ve alaka ile GAP sulama kanallarının hayata geçirilmesinin hızlandırılmasına yönelik talep ve sorunlarımıza çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı şükranlarımı sunuyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.

 
Ceyda Bölünmez Çankırı`nın fotoğrafı.

26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22