Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi’nden Mardin Artuklu Üniversitesine Ziyaret

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi ve ziyarete eşlik eden DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı makamında ziyaret etti.

Mardin 15.04.2021 20:27:00 0
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi’nden Mardin Artuklu Üniversitesine Ziyaret

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi  Mourad Adjabi ve ziyarete eşlik eden DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Kenan Kösen Artuklu Üniversite Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı makamında ziyaret etti.

 

Gerçekleşen ziyarette, Üniversitemizin uluslararasılaşma politikaları kapsamında yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yaptığı ve Üniversitemiz tarafından yapılan ve başvuru ile yerleştirme işlemlerinde Türkiye’de 57 üniversitede tarafından kabul görülen YÖS sınavının, ülke sınırlarını aşarak Suriye, Ürdün ve Lübnan’da yapılmasının planlandığını belirterek bu ülkelere Cezayir’inde katılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Ülke olarak Cezayir ile tarihten gelen bir bağın varlığından söz eden Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Üniversite olarak akademik ve bilimsel anlamda da her zaman onların yanlarında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır bulunduklarını ifade ederek, “Türkiye'de ki bir yükseköğretim kurumunda okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin katılabileceği bir sınav olan YÖS sınavını ‘Türkçe, İngilizce, Arapça’ olmak üzere üç dilde hazırlıyoruz. Ülkemizde şimdilik 57 Üniversite’de  geçerliliği olan MAÜ-YÖS sınavını kabul eden üniversite sayısı her geçen gün artmaktadır. MAÜ-YÖS sınav soruları, sınav komisyonumuzda görevli olan deneyimli ve alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Yurt dışında açmayı planladığımız Suriye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde bulunacak sınav merkezlerimize Cezayir’i de katmaktan mutluluk duyarız” dedi.

Üniversitesinin yeni dönemdeki hedeflerine de değinen Özcoşar, MAÜ'de yeni vizyonun 5T olarak belirledikleri “Tıp, Turizm, Tasarım, Tarım ve Ticaret” alanlarını geliştirerek, kadim şehrin değerlerine yeni kazanımlar katmayı hedeflediklerini söyledi.

Üniversitemizin, Suriye ve Irak üzerinden açılabilecek bir sağlık koridoru üzerinden sağlık turizmine sahip çok önemli stratejik bir noktada durduğunu ifade eden Özcoşar, "Üniversitemiz sosyal bilimler odağının yanında 5T olarak özetlediğim 5 yeni vizyon başlığı “Tıp, Turizm, Tasarım, Tarım ve Ticaret” alanlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Üniversitemizin, bünyesinde kurulu bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve yakın zamanda kurulması planlanan Tıp Fakültesi ile birlikte sağlık turizmi ve sağlık personeli yetiştirme konularında önemli bir merkez olacağını düşünüyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi olarak; Suriye, Filistin, Mısır, Cezayir, Yemen, Libya  ve Uygur Türkleri gibi yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde ‘ Arapça Hemşirelik Programı’ açtık. Bu alandaki eğitimin özellikle de gelecekte çok önemli sosyal, kültürel ve ekonomik kazanımları beraberinde getireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Görüşme sonrasında  Cezayir’de yatırım projeleri yürüten Mardinli iş insanı Kenan Kösen Mardin Artuklu Üniversitesini tercih edecek Cezayir uyruklu 30 öğrenciye burs verme taahhüdünde bulundu.

Üniversitemiz tarafından başarı ile yürütülen YÖS sınavının Cezayir’de yapılması için bayramdan sonra Ankara Büyükelçiliğinde protokol imzalanacağı belirtildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29