CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ GÖK ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök yaptığı yazılı açıklama ile;``Ankara özel halk otobüslerinin yarısına yakınında engelli kullanımına uygun aksamlar bulunmamaktadır. Engelliler için gerekli rampa ve asansörü bulunan araçlarda ise sözü geçen aksamlar çalı

22.01.2018 12:49:05 0
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ GÖK ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök yaptığı yazılı açıklama ile;''Ankara özel halk otobüslerinin yarısına yakınında engelli kullanımına uygun aksamlar bulunmamaktadır. Engelliler için gerekli rampa ve asansörü bulunan araçlarda ise sözü geçen aksamlar çalışmamaktadır. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız bu otobüslerde zorluklar yaşamakta, yeterli eğitim ve denetleme çalışmaları yapılmadığı için otobüs çalışanlarından şikâyetçi olmaktadırlar.''Dedi 

 

Konuyu ilişkin olarak TBMM Başkanlığına   soru önergesi veren Ankara Miklletvekili Levet Gök konunun Takipçisi olacağını açıkladı.

 

Ankara Milletvekili event Gök tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi de şöyle:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                            

                                                              

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

          Ankara özel halk otobüslerinin yarısına yakınında engelli kullanımına uygun aksamlar bulunmamaktadır. Engelliler için gerekli rampa ve asansörü bulunan araçlarda ise sözü geçen aksamlar çalışmamaktadır. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız bu otobüslerde zorluklar yaşamakta, yeterli eğitim ve denetleme çalışmaları yapılmadığı için otobüs çalışanlarından şikâyetçi olmaktadırlar.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Özel halk otobüslerinin neden tamamında engelli asansörü veya rampa sistemi bulunmamaktadır?
  2. Engellilerin toplu taşım araçlarını kolaylıkla kullanabilmeleri için otobüs şoförleri ve muavinlere hangi eğitimler verilmektedir?
  3. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında engelli vatandaşlarımız Ankara toplu taşım araçlarına ilişkin kaç adet şikâyette bulunmuşlardır? Bu şikâyetler sebebiyle ceza alan veya yargı sürecine maruz kalan otobüs personeli sayısını açıklar mısınız?
  4. Ankara’da kaç adet toplu taşım aracı(otobüs, dolmuş, midibüs, metro ve Ankaray treni) bulunmaktadır? Bu araçların kaç adedinde tekerlekli sandalye kullanımı için gerekli aksam ve olanaklar mevcuttur?
  5. Ankara’da engellilerin toplu taşımı kullanabilmesi için yürütülen çalışmalar nelerdir?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI -ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22