CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Ankara Garı`nın Devri ve Demiryolları Müzesinin Kapatılmasını Meclise Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Gök Ankara Garı`nın Devri ve Demiryolları Müzesinin Kapatılmasını Meclise Taşıdı.Levent Gök TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Ankara Garı`nın devri ile Demiryolları müzesinin kapatılmasını Meclise taşıdı.

6.06.2018 11:36:24 0
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök  Ankara Garı`nın Devri ve Demiryolları Müzesinin Kapatılmasını Meclise Taşıdı

 CHP Ankara Milletvekili Gök Ankara Garı'nın Devri ve Demiryolları Müzesinin Kapatılmasını Meclise Taşıdı.Levent Gök TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile  Ankara Garı'nın devri ile Demiryolları müzesinin kapatılmasını Meclise taşıdı.

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Şunları söyledi:

 

''Ankara Gar alanından 50 dönümlük bir arazinin Maliye Hazinesi’ne devri sebebiyle Demiryolları Müzesi ve Sanat Galerisi kapatılmıştır. Müze ve sanat galerisinin ani bir kararla kapatılmasının ardından cumhuriyet tarihi açısından hazine değeri taşıyan eserlerin “uygun depoya” kaldırılacağı bildirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulaşım ve haberleşme hafızası niteliğini taşıyan eserlerin şuanda nerede olduğu ve gelecekte tekrar sergilenip sergilenmeyeceği bilinmemektedir.

Maliye Hazinesi’ne devredilen 50 dönümlük araziye ilişkin yegane sorun müze ve sanat galerisi olmamakla birlikte sözü geçen arsanın da geleceğe dönük olarak nasıl değerlendirileceği bir diğer merak konusudur. ''Dedi.

 

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ LEVENT GÖK TARAFINDAN MECLİS BAŞKANLIĞINA VERİLEN SORU ÖNERGESİ DE ŞÖYLE:

 

                                         TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                            

                                                              

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Ankara Gar alanından 50 dönümlük bir arazinin Maliye Hazinesi’ne devri sebebiyle Demiryolları Müzesi ve Sanat Galerisi kapatılmıştır. Müze ve sanat galerisinin ani bir kararla kapatılmasının ardından cumhuriyet tarihi açısından hazine değeri taşıyan eserlerin “uygun depoya” kaldırılacağı bildirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulaşım ve haberleşme hafızası niteliğini taşıyan eserlerin şuanda nerede olduğu ve gelecekte tekrar sergilenip sergilenmeyeceği bilinmemektedir.

         Maliye Hazinesi’ne devredilen 50 dönümlük araziye ilişkin yegane sorun müze ve sanat galerisi olmamakla birlikte sözü geçen arsanın da geleceğe dönük olarak nasıl değerlendirileceği bir diğer merak konusudur. Cumhuriyetimizin mirası Ankara Garı ve bileşenlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması için gerekli çalışmaların yapılması beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. 1937 yılında Ankara Garı açılışında kullanılmış olan Bechstein marka piyano başta olmak üzere müze ve sanat galerisinde sergilenen eserler hangi depoya kaldırılmıştır?
  2. Kaldırılan eserlerin akıbeti ne olacaktır? Yeni bir müze açılması düşünülmekte midir?
  3. Maliye Hazine’sine devredilen 50 dönümlük gar alanının nasıl değerlendirilmesi planlanmaktadır?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00